Društvo

Samardžić sa novim oficirima koji su završili školovanje u Grčkoj i Makedoniji

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore admiral Dragan Samardžić i zamjenik načelnika pukovnik Rajko Pešić, primili su danas novoproizvedene oficire koji su u toku ove godine završili školovanje na vojnim akademijama u Grčkoj i Makedoniji.
Samardžić sa novim oficirima koji su završili školovanje u Grčkoj i Makedoniji
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz PR službe Ministarstva odbrane, Samardžić je upoznao oficire sa očekivanjima i planom njihovog angažovanja u Vojsci Crne Gore. On je izrazio uvjerenje da će znanja koja su usvojili na vojnim akademijama u Makedoniji i Grčkoj umnogome doprinijeti kvalitetu rada u vojsci, te iskazao očekivanje da će stečena znanja nesebično prenositi na svoje kolege.

Tokom razgovora, admiral Samardžić je kao jedan od prioriteta istakao obrazovanje naših oficira na prestižnim akademijama u inostranstvu, kao i njihovo dalje usavršavanje tokom službe.

Iz ministrstva podsjećaju da, zajedno sa Vojskom Crne Gore, kadete obrazuju na akademijama u Grčkoj, Makedoniji, Sjedinjenim Američkim Državama, Italiji, Hrvatskoj i Srbiji.

Samardžić je danas sa saradnicima takođe obišao pripadnike Vojske Crne Gore, koji će u sastavu III crnogorskog kontingenta uskoro biti upućeni u misiju "Resolute Support" u Avganistanu.

- Predstavnici Centra za obuku i komandant kontingenta poručnik Jovan Šćepanović upoznali su admirala Samardžića sa nivoom izvršenih priprema i postignutim rezultatima u obuci i spremnosti za izvršenje zadataka. Načelnik Generalštaba iskazao je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima na završnom ocjenjivanju u Hrvatskoj, uspješno realizovanim programom obučavanja i kvalitetom realizovanih priprema, istakavši da je u potpunosti uvjeren u spremnost i obučenost III kontingenta da, kao i prethodni kontingenti, profesionalno i odgovorno realizuje sve predviđene zadatke u misiji "Resolute Support" u Avganistanu - navodi se u saopštenju.

Portal Analitika