Protokol

KRIVOKAPIĆ: Vladavina prava ključni cilj

Vladavina prava je temeljni i ključni cilj prije svega za našu državu iznutra, a time i za evroatlanske integracione procese, saopštio je predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić tokom sastanka sa članovima njemačkog Bundestaga.
KRIVOKAPIĆ: Vladavina prava ključni cilj
Portal AnalitikaIzvor

U delegaciji njemačkog Bundestaga bili su Josip Juratović i Martin Roseman i delegacija Socijaldemokratske partije SPD Njemačke.

Tokom susreta Krivokapića sa delegacijom koju je predvodio poslanik Bundestaga Josip Juratović razgovarano je o EU i NATO integracijama Crne Gore, medijskim slobodama kao i političkoj situaciji.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Skupštine, Krivokapić je istakao dobre odnose i saradnju dva parlamenta te iskazao namjeru za daljim jačanjem i produbljivanjem te saradnje.

“Veoma smo posvećeni u ispunjavanju ciljeva i obaveza iz NATO agende, kao i zadacima koji se tiču EU integracija. Vladavina prava je temeljni i ključni cilj prije svega za našu državu iznutra, a time i za evro-atlanske integracione procese”, istakao je Krivokapić.

Kako se navodi u saopštenju, sagovornici su zajednički konstatovali da su pred zemljama regiona Zapadnog Balkana brojni izazovi na polju medijskih sloboda, te da su potrebni dodatni napori na jačanju zaštite novinara i omogućavanju što većeg stepena profesionalizma i nezavisnosti.

“Tokom razgovora je ocijenjeno da je naredni period pred Crnom Gorom posebno važan po pitanju NATO integracija, te je istaknuta uloga Skupštine Crne Gore u tim procesima i posebno akcentirana kao institucija koja je prepoznata u regionu i šire po svojoj transparentnosti i otvorenosti prema civilnom društvu i javnosti”, saopšteno je Krivokapićevog kabineta.

Sagovornici su poručili da će Crna Gora imati konstruktivnog partnera u Bundestagu na njenom evroatlanstkom putu.

Portal Analitika