Abiznis

Posjeta ministra Gvozdenovića opštini Kotor

Ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, sa saradnicima, posjetio je danas, 26. avgusta, opštinu Kotor, gdje je sa predsjednikom Opštine i predstavnicima turističke privrede razgovarao o odvijanju turističke sezone u Kotoru.
Posjeta ministra Gvozdenovića opštini Kotor
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Gvozdenović posjetu opštini Kotor započeo je sastankom sa  predsjednikom Opštine, Aleksandrom Stijepčevićem.

Ministar je istakao zadovoljstvo realizovanom posjetom. Konstatovana je jako uspješna sezona u Kotoru. Prema podacima MONSTAT-a, u Kotoru je za prvih šest mjeseci 2015. zabilježen rast broja turista za 59%, dok se za jun bilježi rast od 63% u odnosu na jun prošle godine.

Takođe, ministar je istakao da pravac razvoja visokokvalitetnog turizma mora biti jasno definisan i da je prednost Kotora to što je grad pod zastitom UNESKO-a. Tema infrastrukture bila je jedna od ključnih na sastanku sa predsjednikom Opštine i saradnicima, naročito komunalna infrastruktura i saobraćajna dostupnost sa kopna i mora.

Ministar je prezentovao ključne mjere za unapređenje poslovnog ambijenta i rast investicija. Naglasio je da je neophodno podsticati gradnju i rekonstrukciju hotela visoke kategorije definisanjem modela podsticanja izgradnje hotela sa 4* i 5*; ubrzati i podsticati realizaciju započetih investicionih projekata; obezbjediti povoljnije kreditne linija za obogaćivanje turističke ponude kao i posebne povoljnosti za pretvaranje stambenih jedinica u hotelske objekte. Neophodno je raditi na produžavanju ljetnje i zimske turističke sezone i unapređenju postojećih smještajnih kapaciteta, istakao je Gvozdenović.

Na sastanku je naglašeno da se prostorno urbanisticki plan Kotora mora realizovati u što skorijem roku kako bi se stvorile planske pretpostavke za razvoj grada u svim segmentima.

Tokom boravka u Kotoru, ministar Gvozdenović održaće niz sastanaka, sa Koordinacionim timom za praćenje turističke sezone, zakupcima plaža, hotelijerima i vlasnicima ugostiteljskih objekata u Kotoru.

Portal Analitika