Muzika

Najviše priznanje za Kanyea Westa na MTV Video Music Awards 2015.

Kanye West bit će nagrađen najvišim priznanjem na predstojećoj 2015 MTV Video Music Awards dodjeli – priznanjem "Michael Jackson Video Vanguard Award".
Najviše priznanje za Kanyea Westa na MTV Video Music Awards 2015.
Portal AnalitikaIzvor

On će ovu nagradu dobiti zahvaljujući inovativnim spotovima, kontinuiranom uticaju na muziku, umjetnost, modu i kulturu, kao i legendarnim nastupima na VMA dodelama.

Priznanje će mu biti uručeno tokom MTV Video Music Awards 2015, a prijenos uživo možete da pratite na MTV kanalu u noći između nedjelje i ponedjeljka, 30/31. august od 02:00. 

Tokom svoje karijere, West je miksovao muzičku i vizuelnu umjetnost uz moćne efekte. Od svoje trilogije "Jesus Walks" do sjajne animacije za "Heartless" i "Bound 2", on je pomjerao granice i uvijek donosio nešto novo u svakom spotu. 

Također je poznat i kao neko koje je imao vizuelno zapanjujuće nastupe na MTV VMA dodjelama, uključujući i onaj iz 2013. godine. "Blood on the Leaves", "Otis" sa Jay Z-jem i inovativni "Runaway", potom auto-tune debi "Love Lockdown", kao i uticajni "Stronger" sa Daft Punkom i "Good Life" sa T-Painom, samo su neki od singlova kojima se ovaj svestrani umjetnik proslavio. Ne zaboravimo i "Gold Digger" sa Jamiejem Foxxom, kao i VMA debi "Jesus Walks/All Falls Down/Through The Wire" sa Chakaom Khan iz davne 2004. godine. 

Ovom nagradom Kanye West se pridružuje prestižnoj listi prethodnih dobitnika Vanguard nagrade među kojima su i Michael Jackson, Madonna, Peter Gabriel, Guns N’ Roses, Beastie Boys, Britney Spears, Justin Timberlake i Beyonce.

Kao što je ranije najavljeno, voditeljica ovogodišnje dodjele MTV VMA je Miley Cyrus, kanadska zvijezda u usponu. The Weekend je potvrdio da će na dodjeli imati debi na televiziji i izvesti hit singl "Can’t Feel My Face", Nick Jonas će zagrijati atmosferu uz novu pjesmu "Levels", a indie bend Walk The Moon će nastupiti sa nominovanim hitom "Shut Up and Dance".

Legendarni Moonman, statua koja će otići u ruke pobjednicima te večeri, ove godine će imati drugačiji izgled zahvaljujući proslavljenom modnom dizajneru Jeremyju Scottu.

2015 "MTV Video Music Awards" prenosit će se uživo u više od 160 zemalja širom svijeta u više od pola milijarde domaćinstava. Vjerni MTV fanovi će u našem regionu moći da prate direktni prijenos dodjele u noći između nedjelje i ponedjeljka, 30./31. avgust od 02:00 kada počinje Red Carpet show, koji će ove godine voditi modna ikona Kelly Osbourne. Od 03:00 sata  na MTV VMA pozornicu, u ulozi domaćice dodjele, popet će se Miley Cyrus i šou može da počne!

klix.ba

Portal Analitika