Društvo

SNP: Budvani plaćaju najskuplju vodu u Crnoj Gori

Stanovnici Budve plaćaju najskuplju vodu u Crnoj Gori, iako ne postoji nijedan opravdan razlog za tako nešto, a to je utvrdila i Agencija za zaštitu konkurencije, kazali su u Opštinskom odboru Socijalističke narodne partije SNP Budva.
SNP: Budvani plaćaju najskuplju vodu u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

 U SNP-u podsjećaju da je ta Agencija pokrenula ispitni postupak protiv d.o.o. "Vodovod i kanalizacija" Budva radi utvrđivanja postojanja radnje zloupotrebe dominantnog položaja.

“Pošto se ne radi o potpuno završenom postupku, ukazujemo da je Agencija za zaštitu konkurencije pozvala sva pravna i fizička lica koja raspolažu podacima, ispravama i drugim relevantnim informacijama, koje mogu biti od značaja za pravilno i potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja u ovom postupku, da iste dostave tom državnom organu”, saopšteno je iz OO SNP Budva.

U toj partiji ističu da je Agencija prethodno utvrdila postojanje osnovane sumnje da radnje i postupci “Vodovod i kanalizacija“ Budva, povodom poskupljenja vode, mogu biti suprotni Zakonu o zaštiti konkurencije.

“Ukazujemo i da je Agencija, takođe, utvrdila da su usluge snabdijevanja vodom i prečišćavanja i odvođenje otpadnih voda odlukom Odbora direktora "Vodovod i kanalizacija" Budva od jula prošle godine utvrđene u iznosima značajno višim nego u prethodnom periodu, odnosno mnogo većim od iste vrste usluga u odnosu na okolna područja”, navedeno je u saopštenju.

Agencija je, dodaju u SNP-u, pribavila podatke o poslovanju i uslugama snabdijevanja lokalnih vodovoda u Budvi, Kotoru, Tivtu, Herceg Novom, Ulcinju i Bara, te od Javnog preduzeća "Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“.

“Iz zaključka Agencije za zaštitu konkurencije jasno proizilazi da budvanski "Vodovod i kanalizacija" neopravdano i neosnovano ispostavlja građanima astronomske račune za vodu”, napominje se u saopštenju.

SNP je pozvao građane Budve, nezadovoljne visokim cijenama vode, da, ukoliko su platili neopravdano visoke račune, sada kod d.o.o. "Vodovod i kanalizacija“ ostvare svoja legitimna prava na osnovu zaključka Agencije u koje mogu ostvariti uvid u prostorijama Opštinskog odbora te partije.

“Očigledno je da će Agencija za zaštitu konkurencije ovaj slučaj dovesti do kraja, zbog čega pozivamo preduzeće "Vodovod i kanalizacija“ Budva da se pripremi da vrati nezakonito uzeta sredstva svim građanima Budve”, zaključeno je u saopštenju.

Portal Analitika