Društvo

Ljetnja škola bioinformatike u Kotoru

Ljetnja škola bioinformatike, počela je sa radom u Resursnom centru za sluh i govor u Kotoru, i trajaće do 28. avgusta, u organizaciji Centra izvrsnosti u bioinformatici (BIO-ICT).
Ljetnja škola bioinformatike u Kotoru
Portal AnalitikaIzvor

- Škola ove godine ima 25 polaznika, studenata Elektrotehničkog i Biotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore i iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore. Tokom pet dana, učesnici će imati priliku da slušaju predavanja i istražuju u okviru tema: uzorkovanje morske vode i analiza, biosenzori, analiza zemljišta i kvaliteta vode za navodnjavanje i značaj Massive Online Open kurseva. Praktični dio uključuje terenski rad, posjetu Institu za biologiju mora i grupni rad u njihovim laboratorijama. Na kraju škole, studenti će predstaviti rezultate grupnih radova i riješenja ostvarenih na projektu - navodi se u saopštenju BIO-ICT-a.

Oni podsjećaju da se prvi Centar izvrsnosti u bioinformatici (BIO-ICT) u Crnoj Gori realizuje kao trogodišnji program istraživanja koji vodi Elektrotehnički fakultet, a finansira ga Ministarstvo nauke Crne Gore kroz sredstva kredita Svjetske banke (INVO projekat) od juna prošle godine. Partneri na projektu su: Institut za biologiju mora, Institut za javno zdravlje, Biotehnički fakultet, Centre for TeleInFrastrukture, Univerzitet u Alborgu, Centar za istraživanje ekološke bezbjednosti iz Sankt Peterburga, Ruska akademija nauka, Green House Jovović i COGIMAR.

Dodjela sertifikata polaznicima biće upriličena u petak u Resursnom centru za sluh i govor.

Portal Analitika