Politika

Radunović: Septembarski protesti su narodni protesti

Osnovni cilj protesta je obezbjeđivanje uslova za prve poštene izbore u Crnoj Gori. Jasno je da to nije moguće sa DPS-SDP vladom, na čelu sa Milom Đukanovićem, koja izbornu strategiju zasniva na pritiscima, ucjenama i krađi, rekao je u intervjuu za Dan potpredsjednik Nove srpske demokratije i poslanik DF-a Slaven Radunović.
Radunović: Septembarski protesti su narodni protesti
Portal AnalitikaIzvor

„Naš primarni cilj je dogovor oko prelazne vlade, sa mandatom da pripremi i sprovede demokratske izbore bez lepeze „aditiva” iz afere „Snimak”“, rekao je Radunović.

Kako je ukazao, iako razlike među opozicionim partijama ponekad djeluju kao nepremostive, one će biti sve manje kako se bude približavao 27. septembar.

„To je logično, jer septembarski protesti su narodni protesti“, naveo je on za Dan.

Odgovarajući na pitanje od koga konkretno očekuje podršku na septembarskim protestima Radunović je kazao da iako razlike među opozicionim partijama ponekad djeluju kao nepremostive, one će biti sve manje kako se budemo približavali 27. septembru. 

„To je logično, jer septembarski protesti su narodni protesti. Na njima očekujemo one koji danas žive u ponižavajućim uslovima, one koji su pritisnuti teretom nepravde, one koji gube ili su izgubili nadu u normalan život za sebe i svoje porodice, one koji sa gorčinom gledaju u slike nestvarnog luksuza kriminalaca u vlasti, dok oni grcaju u bijedi svakodnevice, one koji se ne mire da su milijarde otetih eura „nasleđe” za mamine i tatine sinove i sinove režima...

Dakle, prije svega očekujem njihoru podršku, a mislim da je potpuno logično očekivanje da se iz istih razloga na protestima nađu i partijska rukovodstva svih opozicionih partija. Neke koje su već odlučile da kolaboriraju s režimom, pozivajući se na „više” interese, naravno da i ne očekujemo“, rekao je on između ostalog.

Portal Analitika