Fudbal

Dortmund pregazio Ingolštat

Fudbaleri Borusije Dortmund pobijedili su na gostovanju Ingolštat sa 4:0 (0:0) u drugom kolu njemačke Bundeslige.
Dortmund pregazio Ingolštat
Portal AnalitikaIzvor

Pobjedu svojoj ekipi donijeli su Ginter u 55. minutu, Rojs sa penala pet minuta kasnije, Kagava je zatresao mrežu u 84, a konačan rezultat postavio je Obamejang u sudijskoj nadoknadi.

Borusija je odigrala veoma dobar meč i ostvarila drugu ubjedljivu pobjedu u sezoni, pošto je u prošlom kolu istim rezultatom pobijedila imenjaka iz Menhenladbaha.

Borusija je preuzela ldiersku poziciju na tabeli sa šest bodova i gol-razlikom 8:0.

U narednom kolu Borusija igra sa Hertom na svom stadionu, a Ingolštat gostuje Augsburgu.

Tim Tomasa Tuhela opsjedao je gol rivala od samog početka, ali je uspio da slomi otpor tek početkom durog poluvremena. Ginter se u 55. minutu, poslije dodavanja Obamejanga, lako oslobodio protivnika na desnoj strani i savladao golmana šutiravši u suprotan ugao.

Nakon toga nastavljen je pritisak gostiju. Neoprezan start Hartmana u kaznenom prostoru nad Šmelcerom i opravdano dosuđen jedanaesterac. Rojs je snažnim udarcem bio precizan sa bijele tačke.

Domaći fudbaleri su u nekoliko navrata ugrozili gol Borusije, ali su golman Burki, kao i odbrana gostiju dobro reagovali.

Kagava šest minuta prije kraja povećava prednost. Hofman je lijepo proigrao Japanca na ivici kaznenog prostora, a Kagava je šutirao u donji desni ugao. Tačku na meč stavlja Obamejang u sudijskoj nadoknadi. Poslije centaršuta Gintera, Gabonac postiže pogodak za novu ubjedljivu pobjedu svoje ekipe.

Bundesliga, drugo kolo

petak, 21. avgust

Herta – Verder 1:1

subota, 22. avgust

Šalke – Darmštat 1:1

Ajntraht – Augsburg 1:1

Keln – Volfsburg 1:1

Hanover – Bajer 0:1

Hofenhajm – Bajern 1:2

Hamburg – Štutgart 3:2

nedjelja, 23. avgust

Ingolštat – Borusija Dortmund 0:4

Borusija Menhengladbah – Majnc 17.30

Izvor: b92.net

Portal Analitika