Fudbal

Junajted bez golova sa Njukaslom

U prvom meču trećeg kola Premijer lige, Njukasl je herojskom odbranom odolio na gostovanju Mančester Junajtedu (0:0). Tako je tim iz Birmingema prekinuo niz od dvije minimalne pobjede Junajteda sa starta prvenstva.
Junajted bez golova sa Njukaslom
Portal AnalitikaIzvor

Kapiten Mančestera Vejn Runi, koji nije dao gol na posljednjih osam ligaških mečeva, odlično je počeo meč, čak je i zatresao mrežu, ali je gol poništen zbog milimetarskog ofsajda.

Nakon nekoliko napada koje je završavao uglavnom Runi, Njukasl je preuzeo inicijativu preko Aleksandra Mitrovića (prvi put od početka igrao), koji je pogodio prečku nakon udarca glavom sredinom prvog poluvremena.

Iako su pobijedili Klub Briž u kvalifikacijama za LŠ, postigavši tri gola, Junajtedov napad se u prvenstvu muči (dva gola na tri meča). Upravo je to bio razlog za ulazag Haviera Ernandeza pred kraj meča, koji je mogao da donese pobjedu svom timu na 11 minuta pred kraja, ali je zicer skinuo sjajni Holanđanin, Tim Krul.

U zadnjih nekoliko minuta oba tima su mogla do pogodka. Kris Smoling je nakon kornera, glavom pogodio stativu, dok je Njukasl iz kontre preko Tauvina zamalo savladao Romera.

I na ovom meču se vidjelo koliko Junajtedu fali rotacija u špicu. Pedro je otišao u Čelzi, a čeka se novo pojačanje. 

Portal RTCG

Portal Analitika