Politika

Vuković: Najavljeni protesti su politička mućkalica

Poslanik Demokratske partije socijalista DPS Miodrag Vuković ocijenio je da će na najavljenim protestima opozicije restlovi političke destrukcije odigrati završni čin svoje tragikomedije.
Vuković: Najavljeni protesti su politička mućkalica
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, na politikantsko uže koje se priprema 27. septembra spustiće se samo protivnici crnogorske demokratije i nesvjesni kovači svoje političke tragedije, te da građanima treba da bude jasno sa kime imaju posla i što su posljedice.

"Planirani protesti su politička mućkalica. I to dominatno nacionalistička, destruktivna, uperena protiv demokratskog razvoja Crne Gore i njenih integracija. To je poznati scenario koji su iste političke ruke pisale i prije obnove crnogorske nezavisnosti. Dakle, iza protesta stoje isti pisci, isti rukopis, isti tekst i ista namjera", rekao je Vuković za Vikend novine.

On podsjeća da je prije nekoliko godina to bio pokušaj da se zaustavi obnova crnogorske nezavisnosti, a sada se pokušava spriječiti "novi istorijski, demokratski iskorak ulazak u NATO".

"Svi ti pokušaji, kada se pogledaju u cjelini, predstavljaju zajedno kompletiranje patriotske trilogije čiji je završni čin otvoreni otpor evropskim integracijama Crne Gore uz politički stil pun demagogije, populizma, manipulacija, čak i otvorenih prevara na javnoj sceni. Da nije tako, da se radi o vrhunskom političkom licemjerstvu i političkoj mimikriji starih destruktivaca i političkih desničara, zar bi pozivali one koji nemaju nikakav dokazani politički i društveni legitimitet (novonastale partije iz političke implozije raznih frontova, pokreta i kolona), da na ulici vrše preligitimizaciju čitavog sistema. Samo svjesni protivnici crnogorske demokratije i nesvjesni kovači vlastite političke tragedije pristaće da se spušte na ovo politikansko uže. To treba, prije svega, da znaju građani u ime kojih se, navodno, sve to sprema i koji se pozivaju da budu udarnici na kopanju grobnice svojih demokratskih ambicija i ciljeva", poručio je Vuković.

Portal Analitika