Politika

Šarančić: Vlada odgovorna što nije rekonstruisan Dom kulture u Pljevljima

Rekonstrukcija Doma kulture u Pljevljima, započeta 2007. godine, još uvijek nije završena, a isključiva odgovornost za to leži na Vladi Crne Gore. Za finansiranje završnih radova na rekonstrukciji Doma kulture potrebno je 650.000 evra, koji se redovno pojavljuju u državnom budžetu za tu namjenu, ali u praksi nema realizacije te obaveze, saopštio je poslanik SNP-a Danko Šarančić.
Šarančić: Vlada odgovorna što nije rekonstruisan Dom kulture u Pljevljima
Portal AnalitikaIzvor

- Ne očekujemo da Vlada Crne Gore prihvati odgovornost za nedopustivo kašnjenje u realizaciji ove važne investicije za opštinu Pljevlja, ali je ne može izbjeći. Nije potrebno nikakvo posebno političko, niti bilo koje drugo iskustvo da bi se zaključilo da nema iskrene namjere, niti volje da se posao završi. Pljevljaci su navikli na izgovore da nema novca. Nema ga ni za toplifikaciju, ni za Drugi blok, nema ga ni za put Kosanica-Glibaći-Bobovo, ni za gradsku vodovodnu mrežu i ostalo. Ovo nijesu slučajna nabrajanja, ovo su sve „čvrsta obećanja“ DPS u svim prethodnim predizbornim ciklusima. I sve je ostalo samo mrtvo slovo na papiru – saopštio je Šarančić.

On je postavio pitanje - kako je moguće da se tender za završnu rekonstrukcija Doma kulture u Pljevljima poništava četiri puta i da se priprema peti za jednu istu stvar. Da li je moguće da lokalni službenici prave takve propuste zbog kojih padaju tenderi četiri puta?

- Zbog toga smatramo da Vlada Crne Gore ne želi (ili nema) da da 650.000 evra za rekonstrukciju Doma kulture u Pljevljima, a sve drugo su priče za malu djecu, a ne za ozbiljne građane i političare – saopštio je Šarančić.

Foto: pljevlja.civilon.com

Portal Analitika