Crna hronika

AKCIJA "LUTKA": Uhapšena Željka Rolović zbog sumnje da je organizovala prostituciju

U policijskoj akciji "Lutka" uhapšena je jedna osoba, zbog sumnje da je počinila krivično djelo "posredovanje u vršenju prostitucije".
AKCIJA "LUTKA": Uhapšena Željka Rolović zbog sumnje da je organizovala prostituciju
Portal AnalitikaIzvor

"Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i   korupcije su zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi, a postupajući po nalogu Osnovnog državnog tužioca u Kotoru, juče realizovali akciju pod nazivom 'Lutka' u kojoj je slobode lišena Željka Rolović (37) iz Kotora, zbog sumnje da je počinila krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije", saopštila je policija.

Na osnovu činjenica koje su službenici ovog Odsjeka u koordinaciji i po nalogu ODT u Kotoru prikupili i sprovedenih tužilačko policijskih aktivnosti u prethodnom periodu, sumnja se, da je Rolović kako se navodi, na području više primorskih opština ugovarala i organizovala pružanje seksualnih usluga u hotelima, privatnim smještajima, plovilima i na drugim lokacijama, u cilju sticanja novčane dobiti.

"Ona je u te svrhe, kako se sumnja, koristila više punoljetnih ženskih osoba mlađe dobi. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije, Rolović je, po nalogu ODT u Kotoru, lišena slobode i uz krivičnu prijavu privedena tom tužiocu na dalju nadležnost", navode iz policije.

Podsjećaju da su 24. jula ove godine, službenici ovog Odsjeka u sadejstvu sa službenicima CB Budva, i po nalogu tužilaštva, realizovali policijsku akciju “Pink 3” u kojoj su slobode lišeni M.M (29) iz Loznice, S.P (33) iz Mostara i BC (54) iz Bara, takođe zbog sumnje da su počinila krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije.

 

Portal Analitika