Društvo

„Njeguški vikend“ danas i sjutra

U okviru „Ljeta u Prijestonici“, danas počinje manifestacija "Njeguški vikend", koja će trajati dva dana. Cilj manifestacije, koju organizuju Opština Cetinje, lokalna Turistička organizacija i MZ Njeguši, je promocija Njeguša, održavanje tradicije, kulture i gastronomske ponude.
„Njeguški vikend“ danas i sjutra
Portal AnalitikaIzvor

Dvodnevna manifestacija imaće niz sadržaja, među kojima su veliki koncert, kao i 11. izdanje „Njeguške trpeze“.

Na Njeguškom trgu, večeras u 20 sati, biće održani koncerti Alena Islamovića i "Kad bi bio bijelo dugme" i cetinjskog sastava "Perper".

Organizatori su saopštili da će sjutra u podne početi „Njeguška trpeza“.

"Uz prezentaciju i degustaciju njeguških specijaliteta, u okviru događaja biće upriličen i bogat kulturni program, tokom kojeg će nastupiti pljevaljski tamburaši „Taslidža“, pjevačko društvo „Grbalj“, Udruženje penzionera Tivta pjevačko društvo „Vazda mladi“, KUD „Boka“ iz Tivta, guslar i diplar Stevan Čavor. Takođe, biće promovisano i pjesničko stvaralaštvo Drage Nikoline Kustudić. Voditelj programa je Miomir Maroš", saopšteno je iz Opštine Cetinje.

Tokom “Njeguške trpeze”, kako se navodi, i ove godine biće dodijeljene plakete za najuređenija dvorišta na Njegušima.


Nagrade za najbolje fotografije (#njeguska_trpeza_2015)

Tokom održavanja “Njeguškog vikenda”, Udruženje proizvođača njeguških specijaliteta ove godine dodjeljivaće nagrade autorima najboljih fotografija postavljenim na društvenim mrežama “Facebook”, “Twitter” i “Instagram”.

Za posjetioce obezbijeđena i tradicionalna trpeza (Foto: montenegro.travel)Za posjetioce obezbijeđena i tradicionalna trpeza (Foto: montenegro.travel)

U takmičenju mogu učestvovati svi korisnici društvenih mreža, koji objave autorsku fotografiju sa haštagom #njeguska_trpeza_2015.

"U konkurenciji će biti sve fotografije vezane za Njeguše, počev od fotografija napravljenih tokom posjete nekoj od kulturno istorijskih znamenitosti na Njegušima ili nekom od ugostiteljskih i objekata za proizvodnju njeguških specijaliteta, sve do panoramskih fotografija ili pejzaža sa područja Njeguša", pojasnili su organizatori.

Nagradna igra, navodi se, trajaće do početka “Njeguške trpeze” (sjutra do podne), a nagrade (njeguški pršut, njeguška kobasica, njeguški sir) će biti dodijeljene tokom same manifestacije.

Portal Analitika