Region

OSTOJIĆ: Neće nam se desiti scene s emigrantima kao kod susjeda

Potpredsjednik hrvatske Vlade za nacionalnu sigurnost i ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je kako je Hrvatska pojačala mjere na granici nakon što je prije desetak dana došlo do pucnjave kada je srpska policija pokušala da spriječiti hiljadu emigranata pri ulasku u Mađarsku, prenosi T portal.
OSTOJIĆ: Neće nam se desiti scene s emigrantima kao kod susjeda
Portal AnalitikaIzvor

- Hrvatska ima kapacitete da nam se ne dogodi ono što možemo vidjeti na scenama u susjednoj zemlji, a to je spavanje po parkovima i slično - rekao je Ostojić komentarišući za Dnevnik Nove TV humanitarnu krizu u zemljama u orkuženju.

- Jedna smo od rijetkih evropskih zemalja koja bilježi pad kako ilegalnih emigranata, tako i tražilaca azila. Razlog tome je činjenica da Hrvatska nije zemlja destinacija u kojoj bi oni željeli da ostanu. Osim toga veoma smo dobro opremljeni na granici, a i sama činjenica da nismo sastavni dio Šengena na neki način destimuliše one koji bi željeli da uđu u taj prostor i u njemu se kreću - kazao je on.

- Izgradnja zida je nova okolnost u Mađarskoj koja bi, na neki način, mogla da preusmjeri rutu preko Hrvatske. Ali, mi uspješno branimo granicu i nadam se da ćemo tako i dalje raditi - poručio je Ostojić.

Izvor: T portal

Foto: tportal.hr

Portal Analitika