Turizam

Tivat turistički hit sezone

Tivat s pravom slovi za hit destinaciju ove sezone, izjavila je Radio Tivat direktorka Turističke organizacije, Bernarda Moškov navodeći da je broj turista znatno veći nego u istom periodu prošle godine, a sve zahvaljujući dobroj pripremi i elektronskoj prijavi gostiju, koji je uveo MUP Crne Gore. Rezultat toga je i bolja naplata boravišne takse u pet Turističkih biroa na području opštine, koja iznosi 49 odsto, u odnosu na prošlu godinu. Od početka ove godine do 19.avgusta, od fizičkih lica naplaćeno je 138.138, 00 eura.
Tivat turistički hit sezone
Portal AnalitikaIzvor

Samo u birou u Krašićima zabilježeno je povećanje za čak 167 posto više nego prošle godine, istakla je Moškov navodeći da je Tusristička, povodom Svjetskog dana humanosti 19.avgusta, donirali jedan klima uređaj kotorskoj Opštoj bolnici.
Da je Tivat apsolutni hit sezone pokazuje i to što je i sezona počela ranije, a prema broju gostiju koji trenutno borave u Tivtu govori i da duže traje jer se i ovih dana jednako traži smještaj kao i u špicu sezone. S obzirom na pesimističke sezone za ljeto 2015 u Turističkoj organizaciji su veoma zadovoljni. Sa primjenom Zakona o naplati boravišne takse za nautičare, s obzirom na najave, turistička kasa će biti još punija.
U TOT-u su zadovoljni i rezultatima turističke ankete. Posljednji presjek pokazuje da su turisti veoma zadovoljni Tivtom i njegovom ponudom. Ocjene prelaze četvorku i brojne su pohvale, posebno za kulturno zabavna dešavanja, ali ima i kritika, koje se odnose na uređenost i čistoću plaža jer gosta ne zanima da li je neko kupalište zakupljeno ili nije, njih zanima uređenost i čistoća, navela je Moškov istakavši da se o tome u narednom periodu mora povesti više računa.
Međutim, čistoća grada i uređenost uopšte, kao i ljubaznost osoblja u ugostiteljskim objektima i još neka pitanja nose visoke ocjene, objasnila je Moškov naglasivši da su u Turističkoj zadovoljni saradnjom sa svima koji prate i kreiraju turističku ponudu grada, koji je hit sezone, a čime je opravdan i slogan "Ovo je pravo mjesto". (Radio Tivat)

Portal Analitika