Politika

Lazar Rađenović podnosi ostavku

Predsjednik Opštine Budve Lazar Rađenović dostavio je Demokratskoj partiji socijalista (DPS) pisanu ostavku na tu funkciju, a očekuje se da uskoro o svojoj odluci obavijesti i lokalni parlament koji treba da je konstatuje, pišu Vijesti.
Lazar Rađenović podnosi ostavku
Portal AnalitikaIzvor

Prvi čovjek metropole turizma, koji je minulog četvrtka uhapšen zajedno sa nekoliko opštinskih funkcionera i službenika, na ovak potez se odliučio, kako je istaknuto u ostavci u koju su Vijesti imale uvid, isključivo iz moralnih razloga, kako bi pomogao u prevazilaženju problema u funkcionisanju lokalne samouprave nastale najnovijim dešavanjima. Naveo je da se ne osjeća krivim i da će, kako je kazao, u daljem postupku dokazati svoju nevinost.

Rađenović je, kako pišu Vijesti, DPS-u dostavio pisanu ostavku na tu funkciju, i očekuje se da o svojoj odluci obavijesti i lokalni parlament koji treba da konstatuje njegovu ostavku.

Ostavku Rađenovića koja je izazvala šok među partijskim kolegama najavio je prethodne noći na sjednici Izvršnog odbora njegov otac Ljubo, jedan od osnivača i najuticajnijih ljudi u DPS-u Budve. Stariji Rađenović je ponudio da izađe iz IO zbog optužbu koje se na teret stavljaju njegovom sinu, čime je njihova porodica i prije sudskog procesa označena već krivom, ali su svi prisutni to odbili, kazali su izvori Vijesti.

„Pošto će biti pokrenuta procedura za razrješenjem predsjednika Opštine Budva Lazara Rađenovića, koji je već po drugi put u pritvoru, većina je za stvarne promjene u metropoli turizma postoji“, poručili su juče iz SNP-a..

U toj partiji kažu da se SNP za nervozu i paniku koji su zahvatili Opštinski odbor DPS-a u Budvi i zato su im jasni razlozi zašto su zamjenik predsjednika partije Duško Marković i politički direktor Tarzan Milošević dolazili da pokušaju disciplinovati svoje odbornike.

Nakon toga odbornik Demokrata u Skupštini opštine Budva i potpredsjednik Demokratske Crne Gore Mijomir Pejović potpisao je predlog SNP-a za razrješenje predsjednika opštine Budva, bez ikakvog uslovljavanja.

Podsjećamo da je preksinoć u Budvi održana sjednica Izvršnog odbora DPS-a u proširenom sastavu kojoj su prisustvovali i Duško Marković potpredsjednik DPS-a i Tarzan Milošević politički direktor DPS-a.

Nakon sjednice iz budvanskog DPS-a je saopšteno da ukazuju i na pojačanu obavezu svih struktura društva počevši od državnih organa, ali i od političkih subjekata i medija da poštuju pretpostavku nevinosti i pravo na privatnost i poštovanje građanskih prava i sloboda svakog građanina.

„I pored izuzetno teške situacije u kojoj se nalazi Opština Budva, jedinstveni stav Izvršnog odbora i odbornika DPS-a, je da ova partija potvrđuje jedinstvo svih svojih članova i spremnost da, zajedničkim naporima partije i rukovodioca svih službi, preduzeća i ustanova, doprinese normalnom funkcionisanju lokalne samouprave i servisiranju svojih građana i turista“, saopšteno je tada iz DPS-a.

Lazar Rađenović je došao na čelo Opštine Budva 2011. godine nakon što je uhapšen njegov prethodnik Rajko Kuljača za zloupotrebu službenog položaja u slučaju Zavala.

Izvor: Vijesti

Portal Analitika