Politika

Popović: Hapšenja pred kamerama ne služe na čast Tužilaštvu

Predsjednik opštinskog Odbora Demokratske partije socijalista Budva Srđa Popović ocijenio je u izjavi za Pobjedu da hapšenja budvanskih čelnika pred kamerama ne služe na čast Tužilaštvu. Popović je odgovarajući na pitanje Pobjede da pojasni dio saopštenja budvanskog DPS-a u kojem se optužuje Tužilaštvo i dio medija za nepoštovanje pretpostavke nevinosti i brutanog kršenja prava na privatnost kazao da stoji iza tog saopštenja u potpunosti.
Popović: Hapšenja pred kamerama ne služe na čast Tužilaštvu
Portal AnalitikaIzvor

- Zaprepašćen sam načinom na koji je djelovalo Tužilaštvo. Hapšenja u sred turističke sezone i to pred kamerama ne služe na čast Tužilaštvu a još manje medijima koji su to prenijeli - kazao je Popović za Pobjedu.

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal istražuje kako je došlo do toga da televizija i list ,,Vijesti“ jedini od medija snime hapšenje grupe budvanskih funkcionera. U tom slučaju pokrenut je izviđaj.

U saopštenju budvanskog DPS-a izdatom nakon sjednice Izvršnog odbora je ukazano na pojačanu obavezu svih struktura društva počevši od državnih organa, ali i od političkih subjekata i medija da poštujemo pretpostavku nevinosti i pravo na privatnost i poštovanje građanskih prava i sloboda svakog našeg građanina.

- Nažalost, neki aspekti najnovije tužilačke istrage u Budvi upućuju da se takvi standardi ne poštuju čak ni u radu državnih organa. Takva praksa prijeti da potkopa napore ukupne državne politike na planu izgradnje novih profesionalnih standarda u radu institucija pravne države i služi kao alibi za brutalno kršenje ljudskih prava od strane pojedinih medijskih kuća - naveo je DPS u saopštenju koje je potpisao upravo Popović.

Predsjednik budvanskog DPS-a je istovremeno demantovao medijske informacije da je dio odbornika te partije šurovao sa opozicionim partijama, navodeći da je riječ o spekulacijama koje širi opozicija u Budvi.

- Na sastanku Izvršnog odbora u proširenom sastavu kojem su prisustvovali zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković i politički direktor Tarzan Milošević potvrđeno je jedinstvo ne samo IO već i kluba odbornika čiji je on predsjednik. Ne znam odakle su i ko plasira takve komentare o navodnim šurovanjima sa opozicijom ali ono što znam jeste da je na proširenom sastanku Izvršnog odbora DPS pokazala jedinstvo. Mi smo na tom sastanku pokazali jedinstvo i ostajemo jedinstvena partija - kazao je Popović.

Sastanak budvanskog DPS-a u proširenom sastavu održan je u utorak samo nekoliko dana nakon hapšenja čelnika opštine Budva i na njemu je zaključeno da DPS Budve poklanja puno povjerenje nadležnim državnim organima da profesionalno, kompetentno, oslobođeni svih mogućih pritisaka i očekivanja sa bilo koje strane objektivno obave istragu kojom je obuhvaćen jedan broj istaknutih funkcionera u opštini Budva.

Popović je istovremeno odbacio ideje opozicije za raspisivanje vanrednih zbora kao i pozive za formiranje tehničke koalicije koja bi do novih izbora upravljala Budvom.

- DPS je jedinstven u stavu da čeka i priprema se za izbore koji će biti, nadam se, u oktobru naredne godine – zaključio je Popović.

Izvor: Pobjeda

Foto: dps.me

Portal Analitika