Društvo

Slovačka zajednica dodijelila priznanje Stevoviću

Slovačka zajednica u Crnoj Gori dodijelila je svoje najveće priznanje Nenadu Stevoviću šefu Odsjeka za identitetska pitanja dijaspore u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore.
Slovačka zajednica dodijelila priznanje Stevoviću
Portal AnalitikaIzvor

Udruženje“Crnogorsko slovačko prijateljstvo” (CSP) je po prvi put u osmogodišnjoj istoriji dodijelila plakete zaslužnim ličnostima za razvoj odnosa sa slovačkom zajednicom. Pored Stevovića, plaketu je dobio i Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV).

Mihal Spevak predsjednik Crnogorsko slovačkog prijateljstva je istakao da Nenad Stevović, publicista i istraživač crnogorske dijaspore i jedan od najboljih poznavalaca migratornih procesa slovenskih naroda, plaketu dobija za izuzetan doprinos jačanju veza i uspostavljanju saradnje između slovačke i crnogorske zajednice u Crnoj Gori, Slovačkoj i AP Vojvodini.

Plaketa je uručena u sklopu kulturno umjetničke manifestacije “Hrvatsko- slovački dodiri” koju je CSP organizovao u Podgorici i Tivtu uz podršku Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

Portal Analitika