Politika

DF: Ulazimo u drugu fazu terenskih aktivnosti uoči protesta

Demokratski front DF ulazi u drugu fazu pojačanih terenskih aktivnosti koje će rezultirati uspješno organizovanim protestima, saopšteno je iz DF-a.
DF: Ulazimo u drugu fazu terenskih aktivnosti uoči protesta
Portal AnalitikaIzvor

"Predsjedništvo Demokratskog fronta je na današnjoj sjednici analiziralo dosadašnje aktivnosti u susret organizaciji protesta 27. septembra. Na sjednici je izraženo posebno zadovoljstvo funkcionisanjem opštinskih odbora članica DF - a u Podgorici i Nikšiću koji su uspješno realizovali povjerene im logističke zadatke, a u skladu sa odlukom o početku protesta koju smo donijeli 13. jula u Beranama", navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo DF-a je takođe analiziralo društveno politički trenutak u kojem se nalazi Crna Gora, još jednom konstatujući da samo protesti kao legitiman vid demokratskog djelovanja mogu dovesti do pada aktuelne i formiranja prelazne Vlade.

"DF još jednom iskazuje spremnost, kao i svaki put dosad, da podrži svaku realnu opozicionu inicijativu čije je ishodište usmjereno na rušenju DPS - SDP koalicije. Zato smo i ubijeđeni  da opozicioni model protesta koji se pokazao kao najbolji demokratski odgovor i alternativa režimu može i mora okupiti sve antirežimske snage čija je obaveza da bez kalkulacija i uskostranačkih interesa učestvuju u demokratizaciji Crne Gore", zaključuje se u saopštenju Demokratskog fronta.

Portal Analitika