Politika

URA: I Opština Nikšić da obezbijedi udžbenike osnovcima

Opštinski odbor Građanskog pokreta URA danas je pozvalo rukovodstvo Opštine Nikšić da "ne ignoriše veoma tešku socijalno ekonomsku situaciju koja je pogodila najveći dio stanovnika Nikšića", te da obezbijedi besplatne udžbenike barem za osnovce koji pohađaju od prvog do četvrtog razreda.
URA: I Opština Nikšić da obezbijedi udžbenike osnovcima
Portal AnalitikaIzvor

- Dok se jedan broj opština u Crnoj Gori založio da pomogne stanovništvu na taj način što su za učenike osnovnih škola nabavili besplatne udžbenike, što će znatno olakšati osiromašenim građanima da prebrode ovaj period godine kada su novčani izdaci u svakoj porodici najizraženiji, u Nikšiću to lokalnoj vlasti ne pada na pamet - stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Oni ističu da i "mnogo siromašnije opštine više vode računa o svojim građanima nego što to čini rukovodstvo Opštine Nikšić za žitelje svoga grada". Zato iz OO GP URA u Nikšiću pozvali rukovodstvo te opštine da se "već za ovu školsku godinu izdvoje sredstva kako bi se obezbijedili besplatni udžbenici barem za učenike od prvog do četvrtog razreda". Dalje se podsjeća kako je Ustavom Crne Gore zagarantovano besplatno osnovno školovanje besplatno.

- Opštinski odbor GP URA Nikšić će u narednom periodu Skupštini Opštine Nikšić podnijeti inicijativu da se u budžetima za naredne godine izdvoje sredstva kako bi svi učenici osnovnih škola dobijali besplatne udžbenike. Time bi se rasteretili ionako mizerni porodični budžeti nikšićkih porodica. Ovo će biti samo jedna od inicijativa koje će Građanski pokret URA pokrenuti u cilju da se u prvi plan stavi poboljšanje ekonomske situacije svakog stanovnika Nikšića, koji su u proteklih 25 godina dovedeni na rub egzistencije, a sve zahvaljujući nesposobnosti ovih istih ljudi koji i sada vode pogubnu politiku na nivou cijele Crne Gore - navodi se u saopštenju.

Portal Analitika