Društvo

Njeguški vikend: Nastupaju Perper, Alen Islamović, pljevaljski tamburaši, guslari...

Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija Prijestonice Cetinje i MZ Njeguši 21. i 22. avgusta organizuju Njeguški vikend. Cilj ove turističko privredne manifestacije je promocija Njeguša, održavanje tradicije, kulture i gastronomske ponude.
Njeguški vikend: Nastupaju Perper, Alen Islamović, pljevaljski tamburaši, guslari...
Portal AnalitikaIzvor

Prvi dio programa planiran je za petak, 21. avgusta u 20 časova na Njeguškom trgu. Na koncertnom dijelu nastupaće grupa “Perper” i Alen Islamović & Kad bi’ bio bijelo dugme. 

Drugi dio programa, 11 po redu “Njeguška trpeza” održaće se u subotu sa početkom u 12 časova u organizaciji MZ “Njeguši” I Udruženja proizvođača njeguških specijaliteta a uz pokroviteljstvo Prijestonice Cetinje i Turističke organizacije Prijestonice Cetinje.

"U bogatom kulturno zabavnom programu učestvovaće: pljevaljski tamburaši “Tašlidza”, pjevačka društva “Grbalj” i “Vazda mladi”, KUD “Boka” guslar I diplar Stevan Čavor", kazali su u Prijestonici

U okviru programa, biće upriličena i dodjela plaketa za najuređenije dvorište na Njegušima, koju Turistička organizacija Prijestonice Cetinje i MZ NJeguši organizuju već petu godinu.

"Udruženje proizvođača njeguških specijaliteta dodjeljuje njeguški pršut, kobasicu I sir. Potrebno je objaviti na bilo kojoj društvenoj mreži ( Facebook, Twitter, Instagram) fotografiju sa Njeguša sa hashtagom #njeguška_trpeza_2015. Nagradna igra traje do početka Njeguške trpeze, a nagrade će biti dodijeljene u toku programa", ističu u Prijestonici.

Portal Analitika