Politika

Lazović: Krivokapićevo sjedenje na dvije stolice rasturilo SDP

Pored egocentričnog vođenja partije-programsko i političko lutanje, te sjedenje na dvije stolice posljednjih godina, predsjednika Socijaldemokratske partije Ranka Krivokapića glavni su razlozi za raspad te partije. Međutim, stavili smo tačku na tu priču na osnivačkoj Skupštini Socijaldemokrata Crne Gore i ne želimo više da se vraćamo na to, rekao je potpredsjednik Vlade i predsjednik Inicijativnog odbora Socijaldemokrata Vujica Lazović.
Lazović: Krivokapićevo sjedenje na dvije stolice rasturilo SDP
Portal AnalitikaIzvor

Lazović je istakao da datum kongresa Socijaldemokrata još nije određen, ali da partija već sada u punom pogonu funkcioniše. 

Prema njegovim riječima SD prije svega nudi drugačiju političku kulturu, jer smatraju da je vrijeme da se okrenu od dnevnog politikantstva i agresivnog diskursa u iskreni dijalog i poštovanje političkih konkurenata. 

„Na Osnivačkoj skupštini smo istakli da ćemo - osim insistiranja da daljem zaokruživanju još krhke crnogorske nezavisnosti i pune posvećenosti NATO integracijama - građanima Crne Gore ponuditi partnerstvo za agresivan ekonomski razvoj, treći veliki cilj oko kojeg trebaju da se okupe progresivne snage u Crnoj Gori, nakon učlanjenja u NATO“, podsjetio je on.

Odgovarajući na pitanje šta je suština tog Lazović je kazao da je obnovljena državnost, proces NATO integracija se privodi kraju, to su dva velika politički integraciona koraka, „ali se pitamo - kako dalje?“ 

„Od čega će Crna Gora da živi? Zbog toga nudimo iskreno partnerstvo za izgradnju jasne vizije agresivnog, dinamičnog ekonomskog razvoja naše zemlje. To je za nas apsolutni prioritet. To je treći veliki politički i društveni cilj koji želimo da nametnemo, a koji treba da imamo dupli legitimitet da nastavimo nesmetano svoj rad do kraja mandata ove Vlade“, smatra on. 

Lazović tvrdi da su Socijaldemokrate našim kritičkim, ali odgovornim radom u vlasti doprinijeli promjenama, koje se dešavaju u Crnoj Gori, i taj njihov zadatak će nastaviti. 

„Ne idealizujemo našu koalicionu vlast i priznajemo mnoge greške, ali svakako tvrdimo, da je Crna Gora na pravom putu. Vrlo je bitno nastaviti promjene ali i očuvati političku i svaku drugu stabilnostnaše zemlje, posebno u kontekstu globalne ekonomske krize, te brojnih izazova prisutnih u našem regionu. Zato će SD, kao autonomna i moderna snaga, u narednom periodu nastojati da kao prioritetnu temu nametne svoju viziju ekonomskog razvoja, i da to bude glavna tema o kojoj će se govoriti, ali na odgovoran i stručan, a ne politikantski način“, zaključio je Lazović.

Pobjeda

Portal Analitika