Crna hronika

Policija identifi kovala napadača na gej par u diskoteci „Top hil“: Bjeković zahtijeva oštru reakciju države

– Policija je identifikovala radnika obezbjeđenja u diskoteci „Top hil“ u Budvi koji je u nedjelju ujutro isprebijao i izbacio iz objekta dvojicu mladića, iz Crne Gore i Njemačke, koji su u emotivnoj vezi, nakon što je primijetio da se ljube. Pobjedi je u policiji nezvanič- no rečeno da su u komunikaciji sa mladićima, žrtvama napada, te da je slučaj preuzelo Tužilaštvo. U policiji su objasnili, da mladići nijesu dali potpune informacije o napadu, nakon čega je tužilac tražio dopunu, poslije čega su ponovo uzete izjave od žrtava napada.
Policija identifi kovala napadača na gej par u diskoteci „Top hil“: Bjeković zahtijeva oštru reakciju države
Portal AnalitikaIzvor

- Kompletan predmet je dostavljen Tužilaštvu. Znamo ko je taj zaštitar i slučaj je u procesu podnošenja prijave. Ošte- ćeni su generalno prijavili događaj, ali nijesu imenom i prezimenom pomenuli počinioca. Mi smo saznali identitet i dalje će tužilac voditi slučaj kako to i zakon nalaže - rekli su nezvanično u policiji. Zamjenik Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Siniša Bjeković kazao je Pobjedi da je ovaj događaj za svaku osudu i da treba da proizvede oštru sankciju.

- Obratiću pažnju na ovaj slučaj. Oštro osuđujem svaki vid nasilja nad pripadnicima LGBT populacije. Dodatno utiče na tenzije i organizaciju LGBT parade u Nikšiću – naglasio je on. Bjeković je upozorio da je ove godine, u odnosu na prethodne, zabilježen veći broj napada na pripadnike LGBT zajednice.

- U toku su dva krivična postupka i jedan prekršajni. Očigledan je izvjestan stepen pogoršanja situacije kada su u pitanju napadi na pripadnike LGBT populacije. Pozivam sve institucije da iz svoje nadležnosti oštro reaguju na ovakve pojave. Ovi napadi ne diskredituju samo napadače već i čitavu državu i institucije – upozorio je Bjeković. Iz NVO LGBT forum „Progres“ ranije su saopštili da je napadnuti par bio na odmoru u Budvi. - Par se zabavaljao i uživao u odličnoj atmosferi ove poznate diskoteke. U jednom trenutku otvoreno su razmijenili, bez bilo kakvog prikrivanja, nekoliko poljubaca što je kod jednog od zaštitara izazvalo revolt i homofobično nasilje. Psovao ih je i vrijeđao i tvrdio da pedere neće tolerisati u objektu. Prilikom nasilnog izvođenja iz diskoteke njemačkog državljanina je ošamario, a crnogorskom državljaninu zaštitar je zadao udarce u predjelu potiljka – saopštili su iz ove NVO.

Portal Analitika