Politika

U petnjičkom odboru BS nezadovoljni: Krivo im i na mali i na krivi dio

Petnjičke aktiviste iznenadila je činjenica da u novoizabranom Predsjedništvu Bošnjačke stranke nema ni jednog Petnjičanina, pa će lidera Rafeta Husovića zamoliti za korekciju tog dijela kadrovskih rješenja, ali će, kako tvrde, učiniti sve da izbjegnu svaku mogućnost ,,stvaranja unutarpartijske gužve“
U petnjičkom odboru BS nezadovoljni: Krivo im i na mali i na krivi dio
Portal AnalitikaIzvor

Grupa od pet članova Opštinskog odbora Bošnjačke stranke, obratiće se u narednih dvadesetak dana stranačkom lideru Rafetu Husoviću i požaliti mu se što među novim članovima Predsjedništva nema ni jednog Petnjičanina - saznaje Pobjeda iz pouzdanih izvora. Krivo im je, kažu, i na mali i na krivi dio koji im je pripao u centralnim stranačkim organima pa će sugerisati što skorije korekcije.

Prije zvaničnog obraćanja, međutim, zahtijevaće od predsjednika petnjičkog ogranka BS Adnana Muhovića da sazove sjednicu Opštinskog odbora na kojoj bi se inicijativa testirala među ostalim članovima, a ukoliko dobije jedinstvenu podršku biće formalizovana u skladu sa Statutom i eventualno drugim aktima stranke. Ako bude potrebno, obaviće se i konsultacije sa aktivistima u svim mjesnim odborima.

Neposredno poslije Kongresa Bošnjačke stranke, čijim smo tokom, atmosferom i promovisanom politikom za naredni četvorogodišnji period, bili izuzetno zadovoljni, iznenadila nas je činjenica da u sastavu novog Predsjedništva nema nikoga iz petnjičkog odbora - objašnjava jedan od inicijatora obraćanja predsjedniku Husoviću.

Nas petorica smo zato odlučili da upozorimo na tu, i po mišljenju brojnih članova stranke koji nam se svakodnevno obraćaju, svojevrsnu nepravdu uz zahtjev da se adekvatnom korekcijom otkloni. Naši sagovornici tvrde da im nije do medijske pažnje niti do ,,stvaranja bilo kakve unutarstranačke gužve“ ali podsjećaju da su na prvim lokalnim izborima u obnovljenoj opštini ostvarili odličan rezultat i sa četiri odbornika bili su ključni faktor tokom procesa formiranja vladajuće većine. Samim tim, uvjereni su, kao jedna od najstabilnijih opštinskih organizacija Bošnjačke stranke, da zaslužuju i adekvatnu zastupljenost u centralnim organima.

Zato će svog lidera zamoliti za korekciju tog dijela kadrovskih rješenja u stranačkom Predsjedništvu.

 U prošlom sazivu, kako objašnjavaju, član Predsjedništva je bio predsjednik OO BS i nikada se nije čula ni jedna jedina kritička opaska na funkcionisanje Odbora i dosljednost u sprovođenju zacrtane politike. Naprotiv, i u situaciji kada je krajem prošle i početkom tekuće godine došlo do ,,kurš- lusa“ u odnosima između koalicionih partnera - DPS i BS-a čitav Opštinski i svi mjesni odbori bili za raskid saradnje, bez ikakvih problema i protivljenja prihvaćeni su stavovi predsjednika i Predsjedništva da se ,,lopta spusti na zemlju“. Petnjička petorka naglašava da je ovdašnja organizacija Bošnjačke stranke pokretač mnogih aktivnosti u bihorskom kraju, što nailazi na izuzetno pozitivne reakcije stanovništva o čemu svjedoči i kontinuirani rast broja članova i simpatizera čiji će glasovi na prvim narednim izborima, bez obzira da li na lokalnom ili državnom nivou, biti neupitni.

 A, da li će i kada predsjednik OO BS Adnan Muhović zakazati sjednicu Opštinskog odbora, nijesmo uspjeli da saznamo, jer je od neđelje u Ankari, kao član delegacije Islamske zajednice u Crnoj Gori koju predvodi reis Rifat efendija Fejzić, a koja je u vi- šednevnoj zvaničnoj posjeti Turskoj.

Portal Analitika