Crna hronika

Istraga zbog planiranja likvidacije Đuričkovića: Marković i Feraris osumnjičeni da su članovi kriminalne grupe

Specijalno tužilaštvo otvorilo je istragu protiv Podgoričanina Aleksandra Markovića (27) i Majkla Ferarisa (24) iz Jahanesburga zbog sumnje da su krajem maja planirali likvidaciju budvanskog biznismena Gorana Đuričkovića, potvrđeno je Pobjedi iz više izvora.
Istraga zbog planiranja likvidacije Đuričkovića: Marković i Feraris osumnjičeni da su članovi kriminalne grupe
Portal AnalitikaIzvor

Tužilaštvo Markovića i Ferarisa tereti da su bili članovi organizovane kriminalne grupe za egzekuciju Đuričkovića. Branilac Ferarisa, advokat Borivoje Borović kazao je za Pobjedu da protiv njegovog klijenta i Markovića nema dokaza da su počinili krivična djela za koja se terete.

Marković i Feraris su 12. avgusta dali iskaze pred specijalnim tužiocem Veljkom Rutovićem. Negirali su bilo kakvu umiješanost u planove za likvidaciju budvanskog biznismena. Feraris je u prvoj izjavi istražiteljima ispričao da ga je Marković angažovao da likvidira Đuričkovića. Marković se branio ćutanjem. Pred tužiocem dolazi do obrta - Feraris tvrdi da je pod ,,pritiskom priznao istražiteljima da ga je angažovao Marković da bi likvidirao Đuričkovića“. Feraris i Marković uhapšeni su 26. maja.

Policija je pretresom tri iznajmljena stana zaplijenila pištolj, garderobu, dva vozila, dva motocikla, registarske oznake koje su ukradene u Budvi, mobilne telefone, SIM kartice i falsifikovane pasoše. Osumnjičeni Marković je, prema sumnjama policije, obezbijedio tri stana za boravak Ferarisa, koji je bio planiran za neposrednog izvršioca teškog ubistva u Budvi. Feraris je, kako je Pobjeda ranije objavila, iznio i detalje – saznanja koja bi pomogla u rasvjetljavanju likvidacije Đuričkovićevog kuma Saše Markovića u Budvi, 17. aprila

Portal Analitika