Marketing

UNIPROM: Neistinite optužbe Medojevića

Vlasnik kompanije UNIPROM Veselin Pejović, reagovao je na tekst objavljen u DAN-u pod naslovom „Tajkuni ojadili banke i države za najmanje milijardu“. Reagovanje, u formi plaćenog oglasa, Portal Analitika prenosi integralno.
UNIPROM: Neistinite optužbe Medojevića
Portal AnalitikaIzvor

Reagovanje kompanije Uniprom Doo Nikšić povodom teksta objavljenog u dnevnom listu Dan 16.08.2015 godine, na strani 5 pod naslovom „Tajkuni ojadili banke i državu za najmanje milijardu...“. U tekstu se navodi da kompanija Uniprom Veselina Pejovića duguje novac NLB koja ne može da se naplati, a i kada pokuša nastaju problemi u katastru.

Ko je god pročitao jasno mu je da je članak neprimjereno intoniran, a navedeni podaci su bez ikakve ograde prikazani kao „definitivno utvrđene činjenice“, po prirodi stvari dovoljne da javnost okrene palčeve naniže, a time sprovede i moralnu i profesionalnu egzekuciju.

Odmah je jasno ko je krivac za sve probleme u društvu. Takođe i prepreka da se afirmišu ekspertski stavovi Medojevića i njegove družine. Čitav članak je postavljen tako da ovaj stručnjak obavijesti javnost kako je Uniprom društveno zlo. Ali i njemu svojstveno – potpuno neistinito, tipično za nečasne i nepoštene, podle i pokvarene, koje apsolutnu neisitnu afirmišu kao svoj vrijednosni sud prema svom karakteru.

Apsolutno sve  je laž, kao i sve što je do sada govorio o ovoj kompaniji i njenom vlasniku Veselinu Pejoviću. Do sada mu je podršku dao samo jedan istomišljenik, a to je Branko Radulović.

Nevjerovatno je dokle se prostire beščašće. Tamo gdje se nalazi dno, u kontekstu vrednovanja ljudskih osobina, a društvo ustanovilo ljestvicu odakle počinje da vrednuje, za njih je visina do koje neće moći nikad. Od njih se braniti čovjek može jedino njihovim načinom, ali pošto su oni maksimalno iscrpili sve najniže resurse kojima pripadaju, čovjek je u problemu da odabere način odbrane, a da bude ljudski.

Ja ću, isključivo odbrane radi, istrajati da štitim svoje ličnu, profesionalnu i porodičnu čast, svjestan da nikada dovoljno, a da bi njih naveo na stid i samokritiku.

Već dvije godine traju njihovi napadi na mene i moju kompaniju, a u svim svojim istupima koje su koristili za tu aktivnost nikada ni jedne činjenice ili makar djelića istine.

Podsjetiću:

- Kao kupca Kap-a saopštili su da sam pripadnik narkokartela i perem novac od droge...Do danas nisu pružili dokaz za ovaj bestijalni napad na mene i moju porodicu. Na kojim izvorima su se oni finansirali kao plaćenici i glasnogovornici svoje intimne družine?

- Govorili su kako imaju program kompanije Kombinata aluminijuma iz Šibenika, kao stručnu ekskluzivu za ozdravljenje KAP-a... Menadžment kompanije iz Šibenika je proglasio bankrot i tražili su pomoć od Uniprom-a kako bi izbjegli stečaj.

- Mijenjali su pa i to da je moj novac ustvari novac crnogorskih pojedinaca iz političkih krugova. Za uvar sam im nudio KAP na poklon ako pronađu 1 euro od 28 miliona koji porijeklom nije iz poslovanja Uniprom-a ili bankarskog kredita.

- Oni su tvrdili kako potvrda njihovih riječi stanuje u činjenici da sam u mladosti bio kondukter. Nijesam kao oni hapšen na Kosovu i oduzeto mi 150 hiljada DM iz rezervnog točka od šverca željeza.

- Tvrdili su da sam pokušao na aerodromu da ubijem ovog  zavisnika Nebojšu Medojevića teškom metalnom šipkom koju sam podigao visoko. Istina je da sam ga pljunuo i ošamario što je gledalo sto ljudi.

- Tako i u skorašnjem članku Medojević, njemu svojstveno u cjelosti iznosi neistine.

Prilažem potvrdu NLB iz koje se vidi da Medojević laže i uvjerenje od Poreske Uprave, podrucna jedinica Niksic o izmirenim poreskim obavezama.

Nevjerovatno je, kako je Medojević bez ikakvih kvaliteta potpuno lišen podrške osim Branka Radulovića, sebe stavio u središte pažnje i to na „visokom“ nivou gdje treba da egzistiraju progresivni, etički zasnovani, istiniti ljudi, koji se stide javnog debakla. A on, koji ga je više puta doživio i to zasluženo, očekuje da bude nagrađen. Ovakva mentalna struktura ne bi smjela da se održi ni jedan sekund više na javnim ili političkim funkcijama, bez političkog eliminisanja takvih koji se nečasno i bestidno bore za „karijeru“ ponosan na svoje ponašanje, privržen samo svome ličnom cilju predstavlja društvenu nakazu koja nikada nije smjela ugledati svjetlost dana. On u svojim javnim istupima jeste i neka vrsta komentara složenosti i protivurječnosti u kojoj živimo.

Da zaključim, njegov karijerizam je nešto što mu ne dozvoljava da ostavi vrednije rezultate od sadašnjih. On je primjer kontrolisanog zagađivanja života u Crnoj Gori. Stalno fabrikuje neistine i laži u bolesnoj potrebi da skrene pažnju na sebe. Odmahnuti rukom i prelaziti preko toga, ravno je saučesništvu koji odlaže trenutak moralne stabilizacije sredine. On mora biti opomena i razlog za rezignaciju, ali i motiv za ljudsku i etičku doslednost. 

Srećom on se ne umnožava, preziru ga najbliži, udaljavaju se bliski, a pljuju poznati.

Pristati na Medojevića znači takav visok stepen samoponiženja i zagađivanja sredine u kojoj živimo, ali u kojoj Uniprom radi. Ne reagovati pospješilo bi metastazu koju Medojević generiše i satire časno i pošteno koje ovdje još postoji.

Na kraju, poručujem mu i javno se obavezujem, njemu će dosaditi da napada, kleveće, laže i podmeće a ja do kraja moga života i zadnjim atomom svoje snage i volje nikada neću prestati da se branim.

 

 

U Nikšiću,                                                     Izvršni direktor

18.08.2015.                                                  Veselin Pejović

 

 

 

Portal Analitika