Politika

DPS: U Budvi teška situacija, vjerujemo u pravosuđe

Očekivani, objektivni i argumentovani i na Zakonu utemeljen stav crnogorskih pravosudnih organa biće kao i uvijek istina, obavezujuća za sve i tom načelu je Demokratska partija socijalista i do sada poklanjala potpuno povjerenje, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Budva.
DPS: U Budvi teška situacija, vjerujemo u pravosuđe
Portal AnalitikaIzvor

U Budvi je večeras, nakon što su prošle nedjelje uhapšeni sadašnji i bivši funkcioneri iz te opštine među kojima je i aktuelni predsjednik Opštine Lazar Rađenović, održana sjednica Izvršnog odbora DPS-a u proširenom sastavu, kojoj su prisustvovali i potpredsjednik Duško Marković i politički direktor Tarzan Milošević.

Nakon sjednice iz budvanskog DPS-a je saopšteno da ukazuju i na pojačanu obavezu svih struktura društva počevši od državnih organa, ali i od političkih subjekata i medija da poštuju pretpostavku nevinosti i pravo na privatnost i poštovanje građanskih prava i sloboda svakog građanina.

Međutim, u DPS-u smatraju da neki aspekti najnovije tužilačke istrage u Budvi upućuju da se takvi standardi  ne poštuju čak ni u radu državnih organa.

“Takva praksa prijeti da potkopa napore ukupne državne politike na planu izgradnje novih profesinalnih standarda u radu institucija pravne države i služi kao alibi za brutalno kršenje ljudskih prava od strane pojedinih medijskih kuća”, ističe se u saopštenju budvanskog DPS-a.

Kako navode, i pored izuzetno teške situacije u kojoj se nalazi Opština Budva, jedinstveni stav Izvršnog odbora i odbornika DPS-a, je da ova partija potvrđuje jedinstvo svih svojih članova i spremnost da, zajedničkim naporima partije i rukovodioca svih službi, preduzeća i ustanova, doprinese normalnom funkcionisanju lokalne samouprave i servisiranju svojih građana i turista.

Prema njihovim riječima, DPS je u potpunosti svjestan da će  punu potvrdu za svoje napore i dosadašnje rezultate dobiti ubrzanim ekonomskim razvojem i beskompromisnom izgradnjom profesionalnih i efikasnih institucija koje će građanima Crne Gore, investitorima i turistima kontinuirano pojačavati osjećaj povjerenja u državu Crnu Goru, njen pravni sistem i njenu blisku bolju budućnost.

“U tom pravcu i DPS Budve poklanja puno povjerenje nadležnim državnim organima da profesionalno, kompetentno, oslobođeni svih mogućih pritisaka i očekivanja sa bilo koje strane objektivno obave istragu kojom je obuhvaćen jedan broj naših istaknutih funkcionera u Opštini Budva”, navodi se u saopštenju DPS-a.

DPS potvrđuje da je svaki pojedinac koji je zavrijedio povjerenje te partije za bilo koju javnu funkciju od DPS-a dobio mandat da svoj posao obavi u interesu opšteg dobra i u skladu sa Ustavom i Zakonima države čijoj smo obnovi dali presudan doprinos.

“Sigurni smo da je ogromna većina naših predstavnika na svim nivoima vlasti upravo tako i radila. Da nije bilo takvog odnosa, Crna Gora ne bi bila danas tu gdje jeste: najrazvijenija ekonomija regiona, lider evrointegracija i vjerujemo skoro članica NATO saveza. Naravno razumijemo i podržavamo pravo nadležnih državnih institucija u svakom demokratskom društvu da sumnja i provjeri zakonitost postupaka svakog pojedinca, počevši i od nosilaca javnih funkcija”, zaključuju u DPS-u.

Predsjedniku Opštine Budva Lazaru Rađenoviću, bivšem potpredsjedniku budvanske opštine Draganu Maroviću, savjetniku premijera Aleksandru Tičiću, te Novaku Klisiću, Miodragu Samardžiću, Milenku Medigoviću, osumnjičenim za zloupotrebu službenog položaja, sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović u subotu odredio pritvor od 30 dana.

Nakon toga, budvanski odbor Socijalističke narodne partije je predložio da se u tom gradu formira tehnička koalicija.

Portal Analitika