Politika

ŠEHOVIĆ: Nepovjerenje Vladi ugrozilo bi nacionalne interese

Eventualno izglasavanje nepovjeranja Vladi zarad sitnih političkih interesa ugrozilo bi temeljne nacionalne interese, kaže za Dnevnik Televizije Crne Gore nezavisni poslanik Damir Šehović.
ŠEHOVIĆ: Nepovjerenje Vladi ugrozilo bi nacionalne interese
Portal AnalitikaIzvor

Komentarišući odbijanje MUP-a da u registar političkih partija upiše Socijademokrate, Šehović je kazao da je posrijedi pravno nasilje. To što dio opozicije traži glasanje o nepovjerenju Vladi, socijademokrata Damir Šehović čita kao sitne političke interese. Poručuje da u ovom trenutku svi i vlast i opozicija treba da pokažu odgovornost, jer je pred Crnom Gorom istorijski cilj - članstvo u NATO.

"Eventualno izglasavanje nepovjerenja Vladi ovog momenta zarad sitnih partijskih interesa ugrozilo bi temeljne nacionalne interese, zbog čega uopšte ne vjerujem u takav scenario", kaže Šehović.

Nedavno zaustavljanje razvojnih projekata u parlamentu i kasnije polemike na relaciji DPS- SDP, Šehović vidi kao ugrožavanje interesa Crne Gore.

"Mislim da je to najbolji pokazatelj kako zarad dnevnog politikanstva može da se ugrozi ekonomski politički interes Crne Gore, i da se ugrozi njen međunarodni kredibilitet. To je razlog zbog čega smo mi u SD Crne Gore sa osnivačke skupštine poručili da građanima Crne Gore umjesto dnevnog politikanstva nudimo iskreno partnerstvo, za agresivan ekonomski razvoj, sljedeći veliki cilj oko kojeg trebaju da se okupe odgovorni politički subjekti u Crnoj Gori nakon učlanjenja u NATO”, pojasnio je Šehović.

Na pitanje da li vjeruje u navode nekih medija i opozicionih političara da bi Ranko Krivokapić mogao biti novi lider opozicionog bloka, Šehović kaže da SD ne interesuje ko će u toku predizborne kampanje i nakon izbora biti prvi, ko drugi, a ko treći opozicionar.

„Mi smo ubijeđeni da ćemo zajedno sa svim drugim političkim snagama koje će biti spremne da prihvate naše temeljne programske odrednice sa pozicije Vlasti u narednom periodu biti u prilici da realizujemo naš izborni program", poručio je Šehović.

Komentarišući odluku MUP-a da odbije upis u registar političkih partija SD Ivana Brajovića, zbog moguće zabune u javnosti oko imena, Šehović kaže da je riječ o pravnom nasilju.

"Upis u registar političkih partija je formalan čin. Tehnička stvar koju MUP u posljednje vrijeme pored činjenice što nema nadležnosti kad je riječ o imenu partije opstruira, rekao bih na nezakonit način vršeći klasično pravno nasilje. To je laičkoj javnosti jasno. I najgora stvar što SD može da se desi je da se taj proces prolongira još nekih dvije nedelje”, kaže Šehović.

Ako SD ne uspiju da dobiju svoje mjesto u registru političkih partija Šehović najavljuje da će biti primoran i da protiv odgovornih lica u MUP-u podnesu krivične prijave.

Portal Analitika