Politika

BOJOVIĆ: SDP će prije napustiti Ranka nego Mila

Demokratska narodna partija (DNP) sa žaljenjem konstatuje kako je bila u pravu tvrdeći da Ranko Krivokapić neće podržati inicijativu o nepovjerenju Vladi, izjavio je funkcioner te partije i poslanik DF-a Vladislav Bojović.
BOJOVIĆ: SDP će prije napustiti Ranka nego Mila
Portal AnalitikaIzvor

"Najzad je i razriješena dilema zbog čega se SDP nije oglašavao svih ovih dana na naše brojne pozive da se izjasne o inicijativi, jer je pripremao rođendansko slavlje koje je svoju kulminaciju doživjelo juče, o čemu svjedoče i zvanične čestitke lidera jedne opozicione partije. Zato dan poslije Rankovog rođendana imamo eksplicitan stav “najtvrđeg” opozicionara u SDP –u Džavida Šabovića da oni neće glasati inicijativu Demokrata. Tako je gospodin Šabović, nakon što je pogasio svijeće na Rankovoj torti u jednom dahu ugasio i mogućnost da SDP glasa za nepovjerenje Vladi", navodi Bojović.

Kako dodaje, nesuđeni član Predsjedništva DF –a je današnjim odbijanjem inicijative potvrdio da se model 36 + 1 pretvorio u 36 – X, i da će SDP prije napustiti Ranka nego Mila Đukanovića.

"DNP je na vrijeme prepoznala i ukazivala na pogubnost vezivanja opozicije za Ranka Krivokapića i njegove “opozicione” kapacitete, jer kad god bi računali na SDP profitirao bi DPS. Onda se umjesto Ranka u medijima pojavi Džavid Šabović da objasni kako oni u SDP –u toliko vole NATO da u toj ljubavi zaborave koliko ne vole Đukanovića. SDP politika između ljubavi i mržnje svoju punu potvrdu dobija u parlamentu, gdje od šest poslanika ove partije, Ranko glasa uzdržano, dvojica za DPS, Draginja protiv,  Džavid Šabović je redovno odsutan, a na dobitku je uglavnom Đukanović. Tako bi i inicijativa Demokrata da se kojim slučajem šla u proceduri doživjela fijasko- Đukanović bi profitirao dobivši još tri mjeseca mandata, a dio opozicije bi Krivokapiću pripremao novu šansu za spasenje ne bi li pobjegao od sopstvene sjenke", smatra Bojović.

DNP se nada da je i nakon ove najnovije prevare SDP- a svakom jasno da opozicija ne može grlom u jagode favorizovati djelove vlasti i čekati sljedeći rođendan Ranka Krivokapića kako bi njegova partija po hiljaditi put pokušala napustiti DPS.

"Naša je obaveza da na iskrenim i čistim opozicionim principima DPS – SDP koaliciju pošaljemo u političku prošlost kako bi Crna Gora imala budućnost. I svako je dobro došao ko je spreman da nam se pridruži u misiji demokratskog osvajanja slobode", poručio je Bojović.

Portal Analitika