Fudbal

Kovačić u Realu, sjutra predstavljanje

Mateo Kovačić novi je igrač Real Madrida, objavio je danas "kraljevski klub" na svojoj internet stranici i za srijedu najavio službeno predstavljanje hrvatskog reprezentativca.
Kovačić u Realu, sjutra predstavljanje
Portal AnalitikaIzvor

"Real Madrid i Inter dogovorili su prelazak Matea Kovačića, koji će biti vezan uz klub idućih šest godina“, navedeno je u saopštenju.

Nakon što prođe ljekarski pregled 21-godišnji hrvatski reprezentativac u srijedu će biti predstavljen u počasnoj loži stadiona Santjago Bernabeu u 13.30 sati. Nakon toga će u dresu Reala izaći na teren, a potom i pred novinare.

"Kovačićevi tehnički kvaliteti su nesporni, a odličan je i u baratanju loptom, driblingu i dodavanju. To mu omogućava da igra u ofanzivnoj ulozi, ali i u zadnjem veznom redu, s obzirom na to da ima visok postotak tačnih dodavanja. Čak i s te pozicije je sposoban preobratiti se u strijelca, što dokazuje osam pogodaka koje je postigao u prošloj sezoni. Igračka raznovrsnost otvorila mu je mjesto u veznom redu hrvatske reprezentacije, gdje je često bio zajedno sa svojim budućim saigračem Lukom Modrićem", navodi se u propratnom tekstu na Realovom internet portalu.

Iznos transfera nije službeno objavljen, a posljednji napisi u italijanskim i španskim medijima baratali su iznosom od 28 miliona eura fiksnog dijela i još mogućih sedam u vidu bonusa.

(sportske novosti)

Portal Analitika