Svijet

U Bangkoku najmanje 22 žrtve eksplozije

Najmanje 22 osobe su poginule, a 123 su povrijeđene u bombaškom napadu u blizini hrama u centru Bangkoka, saopštila je tajlandska policija nove podatke o broju žrtava. Portparol policije Pravut Tavornsiri rekao je da među žrtvama ima stranaca koji su došli da posjete hram na otvorenom u samom centru, prenosi Beta.
U Bangkoku najmanje 22 žrtve eksplozije
Portal AnalitikaIzvor

Zvaničnici policije juče su saopštili da je bomba eksplodirala na motociklu, nedaleko od hinduističkog hrama na glavnoj raskrsnici Radžprašong.

Agencije prenose da je među žrtvama osmoro stranaca. Policija je pronašla još jednu, treću bombu koja je postavljena – a nije eksplodirala.

Hram posvećen hinduističkom božanstvu Brahmanu veoma je popularno turističko mjesto u glavnom gradu Tajlanda i nalazi se pored prometnog tržnog centra.

Policija je dodala da je pomoću sigurnosnih kamera tržnog centra otkrila jednu osumnjičenu osobu za kojom traga.

U Bangkoku je relativno mirno otkako je u maju prošle godine vojska smijenila civilnu vladu poslije višemjesečnih, nasilnih demonstracija protiv te vlade.

Vojne vlasti su izazvale nove tenzije kada su saopštile da do 2017. godine neće biti nikakvih izbora i da žele izmjene ustava koje bi dozvolile ustanovljavanje nekakve vrste vlade za vanredne situacije umjesto izabrane vlade.

Automobili-bombe i motocikli-bombe su u Bangkoku gotovo nepoznata pojava, mada se koriste na jugu Tajlanda gdje godinama traje pobuna muslimanskih separatista.

(Beta)

Portal Analitika