Politika

PAVLOVIĆ: Demokratski pritisak na režim počinje 27. septembra

Podrška koju Konzervativna partija Velike Britanije pruža PZP-u u organizaciji predstojećih protesta, u njihovom planiranju i finansiranju, od ogromnog je značaja za demokratski preobražaj naše države. Mi ćemo 27.septembra započeti sa pravljenjem demokratskog javnog pritiska na ovaj režim, kako bi se formirala prelazna vlada koja će organizovati prve fer i slobodne izbore u istoriji naše države. Veliki nam je podstrek to što naše sestrinske partije širom Evrope i zapadnog svijeta, predvođene britanskim Torijevcima, prepoznaju i iskreno podržavaju naše demokratske i legitimne zahtjeve“, rekao je potpredsjednik PZP-a Koča Pavlović na otvaranju skupa, na kome su stručnjaci PZP-a i DF-a, sa ekspertima Konzervativne partije UK, razmatrali modele organizacije i finansiranja septembarskih dešavanja, saopšteno je iz PzP-a.
PAVLOVIĆ: Demokratski pritisak na režim počinje 27. septembra
Portal AnalitikaIzvor

- Protesti, prelazna vlada, i prvi fer i slobodni izbori, u ovom trenutku predstavljaju jedini put za izlazak iz duboke institucionalne, parlamentarne i ustavne krize u koju Crna Gora sve dublje tone već tri godine. To je jedina jasna politička platforma koja će ovaj narod i ovu državu izvesti „na zelenu granu“. Podrška koju nam na tom našem putu daju partijski prijatelji iz Velike Britanije, Danske, Poljske, Italije, Islanda i drugih evropskih zemalja, za nas predstavlja veliki podstrek u zahtjevnom poslu koji je pred nama. Ovo savjetovanje će nam značajno pomoći u preciznom definisanju toka i načina finansiranja septembarskih protesta - rekao je Pavlović, obraćajući se učesnicima skupa.

Potpredsjednik PZP-a se posebno zahvalio g-dinu Entoniju Hindu, direktoru za internet komunikacije Konzervativne partije UK, i g-đi Betoni Lojd direktorki sektora za digitalni trening i ekspertkinji za online finasiranje, koji su prekinuli svoje ljetnje odmore kako bi pomogli PZP-u i DF-u u osmišljavanju i uobličavanju marketinške kampanje i u definisanju načina finansiranja septembarskih protesta.

 

 

Portal Analitika