NATO

VUKOVIĆ: Antidržavna inicijativa ne može ugroziti rezoluciju o NATO

Inicijativa za izglasavanje nepovjerenja Vladi je anticrnogorska, antisistemska, antirazvojna i antidemokratska i ona će, kao i ideja protesta Demokratskog fronta, loše proći i doživjeti debakl, ocijenio je za Pobjedu poslanik Demokratske partije socijalista Miodrag Vuković.
VUKOVIĆ: Antidržavna inicijativa ne može ugroziti rezoluciju o NATO
Portal AnalitikaIzvor

On je rekao da ne vidi ni jedan razlog da u Skupštini dođe do prolongiranja rasprave o Predlogu rezolucije o NATO-u, zbog inicijative o izglasavanju nepovjerenja Vladi, koju su pokrenule Demokrate.

- Ja ne vidim ni jedan jedini razlog da dođe do bilo kakvog pomjeranja, tim prije što je to inicijativa koja je apsolutno kontra razvoju demokratije u Crnoj Gori", rekao je Vuković Pobjedi.

Prema njegovim riječima, Prijedlog rezolucije o podršci NATO integraciji drugo je ime za jedan od glavnih interesa građana Crne Gore zbog čega, kako je naveo, u parlamentu očekuje ozbiljan dijalog i usvajanje tog dokumenta.

- Očekujem da će većina koja je okrenuta dobru i razvoju Crne Gore i kojima je važniji interes države od trenutnih stranačkih interesa, stati iza te rezolucije“, ocijenio je Vuković.

On smatra da je inicijativa Demokrata o izglasavanju nepovjerenja Vladi potpuno nepotrebna, suvišna, politikantska i jeftina.

- Zahtjev za glasanje nepovjerenja Vladi veze nema sa realnošću, kao ni zahtjev za organizovanje protesta. To je sve upakovana namjera da se pokuša zaustaviti demokratski razvoj Crne Gore, navodno kroz glasanje o nepovjerenje Vladi i to u trenutku kada se država nalazi pred istorijskim datumom dobijanja poziva za NATO - dodaje Vuković.

Portal Analitika