Društvo

Numanović čestitao reizbor Fejziću

Ministar za ljudska i manjinska prava, Suad Numanović, čestitao je Rifatu Fejziću reizbor za reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori.
Numanović čestitao reizbor Fejziću
Portal AnalitikaIzvor

„Jednoglasna podrška koju ste dobili od članova Sabora, Islamskog vijeća i Mešihata Islamske zajednice dokaz je da ste u prethodnom periodu Islamsku zajednicu predvodili u duhu najboljih vrijednosti islama“, navodi se u čestitki.

Takva podrška je, kako piše, podsticaj da i u narednom periodu tu visoku, časnu i odgovornu dužnost kvalitetno obavlja.

„Vi ste svojim djelovanjem doprinijeli da se položaj vjernika Islamske zajednice konstantno unapređuje i da Islamska zajednica zauzme ugledno mjesto u društvu Crne Gore“, kazao je Numanović.

Fejzić je, kako piše, presudno uticao na zaustavljanje pogrešnih tumačenja islama i na pokušaje da se Islamskom zajednicom upravlja iz centara van Crne Gore.

„Dali ste ogroman doprinos očuvanju i unapređenju dobrih odnosa između države Crne Gore i Islamske zajednice, o čemu najbolje svjedoči potpisani Ugovor o uređenju zajedničkih odnosa i njegovo kvalitetno sprovođenje“, navodi se u čestitki Numanovića.

Fejzić je, kako se dodajue, značajno doprinio očuvanju i unaprjeđenju viševjerskog i višenacionalnog sklada u Crnoj Gori, kao i unaprjeđivanju odnosa između muslimana i pripadnika drugih vjeroispovijesti.

„Uvjeren sam da ćete i u narednom periodu nastaviti s ovakvim djelovanjem i da će se, kroz saradnju Islamske zajednice i Ministarstva za ljudska i manjinska prava, konstantno unapređivati položaj muslimana u Crnoj Gori i dobri odnosi između vjerskih zajednica i njihovih pripadnika“, zaključuje se u čestitki Numanovića.

Foto: rtcg.me

Portal Analitika