Društvo

Boka: Granicu prešlo 150.000 putnika

Na svih sedam grančnih prelaza u Boki Kotorskoj protekla tri dana registrovano je preko 150 hiljada putnika, 26500 vozila, 250 vazduhoplova i 157 vozila.
Boka: Granicu prešlo 150.000 putnika
Portal AnalitikaIzvor

Na većim graničnim prelazima, poput Debelog brijega, ovog vikenda zabilježeno je više izlazaka nego ulazaka u Crnu Goru.

Juče je na tom prelazu sa EU u Crnu Goru ušlo 5573, a izašlo 8178 vozila. Mada nije bilo karakterističnih dugih kolona kao lani u ovo doba. U stanici granične policije Sutorina, tek narednog vikenda očekuju veliki odlazeći talas turista iz Crne Gore, prenosi Radio Jadran.

Jedino je na Sitnici, prelazu sa BiH, registrovan veći broj ulazaka nego izlazaka iz zemlje.

Inače, prema podacima za prvih 13 dana avgusta promet na četiri granična prelaza, koje pokriva stanica GP Sutorina (Debeli Brijeg, Kobila, Sitnica i Luka Zelenika) bio je 502 240 lica, 133 902 vozila i 236 plovila. To je u poređenju s avgustom prošle godine za 5,80 odsto više putnika, 2,84 odsto vozila i 4,45 odsto manje plovila.

Na najprometnijem graničnom prelazu u Crnoj Gori, gdje svakodnevno tokom ljeta prođe preko 20 hiljada putnika, na Debelom brijegu u ovom periodu je zabilježeno za 10,22 odsto više putnika i 6,32 odsto više vozila.

Granična policija nije nailazila tokom ljeta na veće nepravilnosti, a one su se uglavnom odnosile na pokušaje nelegalnog prelaska granice.

Tako i proteklog vikenda na graničnim prelazima u Boki za dvije osobe  nije dozvoljen ulaz, a za isto toliko nije dozvoljen izlaz iz države. Po Interpolovoj potjernici otkrivene su dvije osobe i jedna po nacionalnoj potjernici. Otkriverno je i jedno plovilo po nacionalnoj potjernici.

Tekst i foto: Radio Jadran

Portal Analitika