Društvo

Oluja poslije duge žege nosila sve pred sobom (VIDEO)

Poslije skoro dva mjeseca vrelih dana i ljetne suše juče je prava oluja zahvatila Boku Kotorsku i nosila sve pred sobom, a nebo se gotovo poklopilo sa morem.
Oluja poslije duge žege nosila sve pred sobom (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Nevrijeme je posebno pogodilo dio od Kotora preko Dobrote, Orahovca, Perasta i Risna, kazao je za Skala radio Zoran Mrdak, direktor kotorskog Komunalnog preduzeća.

Za sreću nije bilo velike štete osim izvaljenih, manjih stabala i grana na mnogim mjestima na kojima su intervenisali i komunalci i vatrogasci posebno u Mjesnoj zajednici Dobrota 1 kod Sv Matije.

Jaka kiša nošena vjetrom je izavala i velike slivove, posebno u dijelu priključnih puteva gdje je voda bujicama nosila šljunak i pijesak što je dovelo do zapušenje brojnih slivnika na kojima su velike naslage šuta, kazao je Mrdak.

Ovaj problem je posebno izražen u dijelu kampa u Dobroti i u dijelu gdje zbog građevinskih radova nije asfaltiran pristupni dio puta, kao i duž magistrale na priključnim putevima koji nijesu asfaltirani.

Ekipe komunalnih radnika su raspoređene po terenu i otklanjaju tragove elementarne nepogode, kazao je  Mrdak. (Skala Radio)

 

Portal Analitika