Crna hronika

Ubistvo Brajovića: Policija obavila razgovor sa Vjekoslavom i Jugoslavom Lambulićem

Policija traga za dvjema osobama koje su, kako se sumnja, bile na motoru sa kojeg je otvorena vatra na Aleksandara Đ. Brajovića (47) ubijenog u subotu veče u naselju Zabjelo u Podgorici.
Ubistvo Brajovića: Policija obavila razgovor sa Vjekoslavom i Jugoslavom Lambulićem
Portal AnalitikaIzvor

Prema nezvaničnim saznanjima, u okviru istrage ispitano je više osoba. Policija provjerava njegove ranije poslove i svjedočenje u postupku koji je vođen protiv grupe koja se bavila krijumčarenjem narkotika. U tom procesu i Brajović je bio pravosnažno osuđen pred Višim sudom u Podgorici. U okviru istrage obavljen je informativni razgovor sa braćom Vjekoslavom i Jugoslavom Lambulićem, a prema saznanjima Pobjede, jedan od njih je odbio poligrafsko ispitivanje.

Brajović je ubijen u subotu oko 20 sati na raskrsnici ulica Radosava Burića i Vojislavljevića u blizini pješačkog prelaza Pasarela na Zabjelu. Maskirani napadači na motoru prišli su sa desne strane „rendž rovera“ u kom je bio Brajović dok je na semaforu čekao zeleno svijetlo. Jedan od njih ispalio je čitav okvir iz pištolja. Nakon što je pucano na njega Brajović je pokušao da umakne i smrtno ranjen produžio da vozi. Usput je udario u „audi“ u kojem je bila porodica sa djecom. Oni su, srećom, zadobili lakše tjelesne povrede. Prema riječima očevidaca, Brajović je nakon što je udario u vozilo, umalo i pokupio dje- čaka na pješačkom prelazu. Tokom uviđaja bio je blokirana cijeli kvart, a saobraćaj preusmjeravan bočnim ulicama. Policija provjerava moguće motive napada na Brajovića. Takođe, provjerava se i njegovo poslovanje kako bi se na taj način eventualno ušlo u trag likvidatorima. Prema saznanjima Pobjede, sumnja se da je ubistvo planirano i da je Brajović praćen duži vremenski period. Brajović, je i od ranije poznat policiji. Zbog dugova i ranije je imao obračune. On je 2003. godine ranio Milovana Lolu Lakovića i zbog toga je osuđen na godinu zatvora. (Pobjeda)

Portal Analitika