Fudbal

Mateus: Murinjo idealna zamjena za Gvardiolu

Legendarni njemački fudbaler Lotar Mateus smatra da bi menadžer Čelsija Žoze Murinjo bio savršena zamjena za Pepa Gvardiolu na klupi Bajerna.
Mateus: Murinjo idealna zamjena za Gvardiolu
Portal AnalitikaIzvor

Mateus, koji je proveo 12 sezona u Bajernu kao igrač, vjeruje da je Murinjo bolji trener od Gvardiola u više aspekata.

“Murinjo bi bio pravi trener za Bajern. Murinjo je iskreniji, on kaže igračima šta misli u lice, bilo da su u startnih 11 ili na klupi. Čuo sam samo dobre stvari o njemu od njegovih igrača”, rekao je Mateus.

Murinjo je nedavno potpisao novi ugovor sa Čelsijem, ali Mateus ne vjeruje da to treba da odvrati šampione Njemačke od pokušaja da ga dovedu u Minhen.

“Znamo da je Murinjo potpisao novi ugovor sa Čelsijem i da osjeća da je klub kao njegova dnevna soba. Za mnoge ljude tamo, on je heroj. Bio je uspješan u Portugalu, Španiji, Italiji i Engleskoj, sa klubovima u kojima nije uvijek imao igrače istog kvaliteta kao što je Pep imao u Barseloni i Bajernu. Osvojio je ‘triplu’ krunu sa Interom, pobijedio je i Barselonu i Bajern. Zbog toga je on savršeni trener za Bajern”, istakao je Mateus.

Gvardiola ima ugovor do narednog ljeta sa Bajernom i za sada su i on i čelnici kluba isticali da nigdje ne žure. Međutim, Mateus ističe da u Bajernu moraju da budu veoma ozbiljni i da već počnu da razmišljaju o opcijama.

“Zašto Pep ne potpisuje novi ugovor? Poštujem ga kao trenera, ali postoji razlog zašto odlaže odluku. To je čudno, jer njegov ugovor ističe sljedeće godine. Ako je siguran šta želi, do sada bi već potpisao ugovor. Moj osjećaj mi govor da će napustiti klub”, naglasio je Mateus.

Izvor: b92.net

Portal Analitika