TV / Film

Almodovar snimio novi film "Tišina"

Jedan od najpoznatijih evropskih reditelja Pedro Almodovar prije nekoliko dana završio je snimanje svog jubilarnog, 20. filma, “Tišina”. Španski sineasta se ovim filmom vraća u svoj omiljeni “svijet žena” koji je u prošlosti iznjedrio remek-djela svjetske kinematografije, poput “Žene na rubu nervnog sloma”, “Kika” i “Sve o mojoj majci”.
Almodovar snimio novi film "Tišina"
Portal AnalitikaIzvor

- “Tišina” je drama o ženama u kojoj nema mnogo mjesta za smijeh, ali ima mnogo za patnju. To je priča o jednoj majci kojoj život prolazi u čekanju, o ženi sa brojnim problemima, ali i o mnogim drugim nesrećnicima - kazao je nedavno Almodovar.

Nagrađivani reditelj, poznat po svom “mrzovoljnom odnosu prema medijima”, nekolicini španskih novinara otkrio je da će njegov novi film iznenaditi mnoge.

- Iako nisam želio da moji junaci sve vrijeme budu u suzama, njihova patnja je ogromna i suze su neminovne.

Radnja filma se dešava od osamdesetih do danas, a u nadaleko čuveni “svijet Almodovarovih žena” (u kojem se decenijama prepliće nekoliko glumica) prvi put su ušle dvije dame, Adrijana Ugarte i Ema Suares. One će oživjeti lik glavne junakinje Hulijete u mladosti i u poznom dobu.

Glumica Ema Suares je svoju prvu saradnju sa Almodovarom opisala kao “veličanstveno iskustvo”.

- Film govori o samoći i fatalnoj sudbini jedne žene, ali je to istovremeno i putovanje kroz “polja dubokog bola” - kazala je Suaresova i dodala: “Ponosna sam što je naša saradnja počela jednom ovako ozbiljnom ulogom.”

Slavni oskarovac nije želeo da licitira sa datumom premijere jubilarne “Tišine”.

“Biće kad bude”, bio je njegov kratki komentar.

(AP/novosti.rs)

Portal Analitika