Crna hronika

UP: Trojica uhapšena, među njima napadač da porodicu Bunjaj

Službenici Uprave policije MUP-a - Centra bezbjednosti Podgorica danas su pronašli i lišili slobode Dedu Berišaja (47) iz Tuzi zbog osnovane sumnje da je prije četiri dana u selu Krševo počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.
UP: Trojica uhapšena, među njima napadač da porodicu Bunjaj
Portal AnalitikaIzvor

- Policijski službenici, koji su za Berišaje intenzivno tragali od momenta prijave događaja, pronašli su ovo lice pretragom terena, a kod njega je prilikom lišenja slobode pronađen i oduzet pištolj kojim je, kako se sumnja, počinio predmetno krivično djelo.

Prema ranijem pisanju Pobjede, on je 11. avgusta pucao u komšinicu Hanu Bunjaj (40) i njenog sina 17-godišnjeg sina. Tom prilikom oboje su zadobili povrede donjih ekstremiteta, ali nijesu bili u životnoj opasnosti. Kako se je nezvanično saznaje, razlog netrpeljivosti je bila međa.

Danas je uhapšen i N.Č. (44) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Naime, sinoć se oko 20.30 časova u centru Tuzi dogodila saobraćajna nezgoda čiji je učesnik bio N.Č. Nakon izvršenog uviđaja i utvrđivanja okolnosti nastanka saobraćajne nezgode, N.Č. je odbio alkotestiranje, iako je bio obavezan da to uradi, zbog čega su ga policijski službenici priveli i pokušali službenim vozilom da ga dovezu u CB Podgorica.

- U toku vožnje N.Č. je, kako se sumnja, fizički napao policijske službenike, koji su potom zaustavili službeno vozilo kako bi savladali njegov napad i otpor. Nakon zaustavljanja službenog vozila N.Č. je, sumnja se, pokušao i da pobjegne, u čemu su ga policijski službenici spriječili. Policijski službenici su u događaju zadobili lakše tjelesne povrede. N.Č. je, uz krivičnu prijavu, priveden zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Podgorici.

Službenici Centra bezbjednosti Berane podnijeli su zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Beranama krivičnu prijavu protiv M.Š. (37) iz Berana, koordinatora "Lutrije Crne Gore" iz Podgorice za četiri poslovnice za sjeveru, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo - zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

- On je, kako se sumnja, krivično djelo počinio tako što je, u namjeri da sebi pribavi protipravnu imovinsku korist, početkom avgusta ove godine, u svojstvu koordinatora "Lutrije Crne Gore" za dvije poslovnice u Beranama i po jednu poslovnicu u Rožajama i Plavu, prisvojio novac koji mu je bio povjeren na radu u ukupnom iznosu od 2.328 eura. M.Š. je, kako se sumnja, umjesto da kolegi preda novac za isplatu dobitaka, jedan dio novca predao, dok je drugi dio novca - 2.328,19 eura zadržao, za koji iznos je i nastala šteta po "Lutriju Crne Gore". Krivična prijava protiv M.Š. je, shodno izjašnjenju nadležnog tužioca, tom tužiocu dostavljena u redovnom postupku - stoji u saopštenju Uprave policije.

Portal Analitika