Kultura

CADMUS CINEPLEX MEGA PROMET: Dolazi sezona partizanskih filmova

Dok godišnji odmori još uvijek traju, bioskop Cadmus Cineplex Mega Promet radi punom parom i uvodi nove standarde u regionu po pitanju prikazivanja kao posljednje karike u lancu najpopularnije, sedme umjetnosti - filma.
CADMUS CINEPLEX MEGA PROMET: Dolazi sezona partizanskih filmova
Portal AnalitikaIzvor

Osvježavajući repertoar sa šarolikim izborom za svačiji ukus govori o tome da je uloženo dosta truda ne bi li krajnji korisnici, odnosno publika, bili zadovoljni.

Ovih dana Cadmus Cineplex Mega Promet ubacuje u svoj redovni repertoar žanr sa velikom umjetničkom i istorijskom vrednošću, u cilju podsjećanja starije i edukacije nove generacije o zlatnom dobu jugoslovenske kinematografije.

Ovaj vremeplov ka zlatnom dobu jugoslovenske kinematografije nas dovodi do projekcije filma "Otpisani" koji, i pored decenija koje su prošle od njegovog rađanja, još uvjek živi kroz poznate fraze, scene iz filma i upečatljive likove kojima su život udahnuli legendarni glumci poput Dragana Nikolića i Vojislava Brajovića. Ovim legendarnim filmom, Cadmus Cineplex Mega Promet, planira da otvori sezonu prikazivanja partizanskih filmova.

Svakako, pored vraćanja u prošlost, ovaj najpopularniji bioskop na južnom dijelu Jadrana , ne gubi korak sa savremenim i aktuelnim svjetskim bioskopskim repertoarima, pa će se i na ovom repertoaru naći najveći filmski hitovi kao što su triler "Poklon" koji je zaslužno okarakterisan kao najbolji psihološki triler godine.

Takođe, od naredne sedmice se očekuju sjajna ostvarenja za najmlađe i za one koji se tako osjećaju. Naime, sinhronizovane animirane avanture poput "Žapca Kreke" i "Toma Palčića" koji će se na repertoaru naći od naredne sedmice, obećavaju da će izazvati bujicu pozitivnih reakcija kod najstrožijih filmskih kritičara - djece.

I dok djeca budu uživala u svom svijetu animiranih ostvarenja, već bezbroj puta spomenuti veliki Gaj Riči na velikom platnu će doživeti premijeru u Cadmus Cineplexu sa svojim novim filmskim ostvarenjem "Šifra U.N.C.L.E" ("Man from U.N.C.L.E") i to 19. avgusta.

Malo je filmova čiji su reditelji garancija vrhunskog kvaliteta. Gaj Riči je sigurno jedan od njih. Riči je svoju maestralnu karijeru izgradio upravo na žanru trilera i krimića, svi se sjećaju njegovog remek djela koje i dalje važi za jedan od najboljih filmova, "Snatch", a ni malo manje sjajni su i njegovi filmovi iz serijala o Šerloku Holmsu. U stilu ovog velikog reditelja, lokacije su raskošne, a priča napeta do kraja. Savršena fotografija i kostim vizuelno će vas zapanjiti.

Pomenuta ostvarenja zaista spadaju u grupu filmova koji se moraju odgledati na velikom platnu, kako bi doživljaj bio upotpunjen i poprimio neku drugu, prijatniju dimenziju.

Portal Analitika