Politika

DF: Podržaćemo inicijativu Bečića ako obezbijedi neophodnih 25 poslanika

Demokratski front DF je saopštio da će njegovih 16 poslanika podržati inicijativu o nepovjerenju Vladi Mila Đukanovića čim predsjednik Demokrata Aleksa Bečić obezbijedi neophodnih 25 poslanika ostalih političkih partija.
DF: Podržaćemo inicijativu Bečića ako obezbijedi neophodnih 25 poslanika
Portal AnalitikaIzvor

“U trenutku kad su inicijativu Alekse Bečića jedino podržala dvojica nezavisnih poslanika, Velizar Kaluđerović i Neven Gošović, kad Ranko Krivokapić najavljuje u septembru razgovore sa Milom Đukanovićem o učvršćivanju koalicije, a Darko Pajović odbacuje bilo kakvu mogućnost da glasa za nepovjerenje Vladi, i političkom laiku je jasno da bi dalje insistiranje na ovoj inicijativi značilo produžetak Đukanovićeve vladavine za najmanje tri mjeseca. Pošto su dvojica nezavisnih poslanika i sekretar Demokrata u zvaničnom saopštenju potvrdili da ne očekuju podršku SDP-a i Pozitivne Crne Gore, niti imaju namjeru da razgovaraju sa njima, Demokratski front isključivo zbog opozicione javnosti poziva Ranka Krivokapića i Darka Pajovića da saopšte da li podržavaju inicijativu o nepovjerenju Vladi. Ako je cilj Demokrata da izvedu na čistac Ranka Krivokapića i Darka Pajovića, onda ih obavještavamo da bi isključivi cilj svih nas trebalo da bude rušenje Đukanovićeve vlade, jer su Ranko Krivokapić i Darko Pajović odavno na čistini DPS-a, i da ih ovakve inicijative ubrzano guraju na političke jasle Mila Đukanovića”, saopšteno je iz DF-a.

U saopštenju se dodaje da, ukoliko Ranko Krivokapić i Darko Pajović u naredna dva dana ne podrže inicijativu Alekse Bečića, “onda lidera Demokrata dobronamjerno pozivamo da povuče inicijativu koja je već sad osuđena na neuspjeh i od koje korist može imati jedino Milo Đukanović”.

“Takođe ga pozivamo da se, nakon povlačenja inicijative, priključi protestima, jer je više nego očigledno da nakon kraha ove inicijative samo protesti mogu rezultirati pozitivnim ishodom. DF ostaje dosljedan svojoj opozicionoj misiji smjene režima i spreman da na čistim opozicionim principima sarađuje sa svima”, ističe se u saopštenju.

CdM

Portal Analitika