Abiznis

Luštica Bay proslavlja prvu operativnu sezonu

Predstavnici kompanije Luštica Development predaće danas ključeve vlasnicima stambenih jedinica u prvih deset završenih zgrada u kompleksu Luštica Bay.
Luštica Bay proslavlja prvu operativnu sezonu
Portal AnalitikaIzvor

Time će, kako je saopšteno, Luštica Bay, novi turistički centar na Jadranu koji se gradi nadomak Tivta, proslaviti uspješan početak prve operativne sezone.

Za klijente i zvanice iz javnog života i medija večeras u 20 sati biće priređen Luštica Bay Summer Launch Party. Zvanice na događaju će pozdraviti predsjednik i generalni direktor Orascom Development Holdinga, Samih Sawiris.

Luštica Development, koja posluje u okviru Orascom Development-a, je nacionalna projektna kompanija odgovorna za sprovođenje Luštica Bay-a, to jeste dizajn, izgradnju i poslovanje projekta.

Integrisani projekat planiran je da ponudi sedam hotela, preko hiljadu apartmana, preko 500 vila i gradskih kuća, dvije marine sa podrškom za vezivanje i 226 vezova, profesionalni golf teren sa 18 rupa sa potpisom Gary Playera, Thalasso Centrom, trgovačkim sadržajima, školom, gradskim centrom i infrastrukturom.

Projekat Luštica Bay je procijenjen na više od milijardu EUR, a izgradnja je počela u maju 2013. godine.

Luštica Development je osnovana 2008. godine.
Preduzeće je joint venture između švajcarskog Orascoma 90 odsto i Vlade Crne Gore deset odsto.

Švajcarski Orascom Development je vodeći konstruktor potpuno integrisanih gradova koji se sastoje od hotela, vila i apartmana, objekata za odmor i opuštanje kao što su golf tereni, marine i prateća infrastrukutura.

Orascom posluje u Egiptu, Jordanu, UAE, Omanu, Švajcarskoj, Maroku, Ujedinjenom Kraljevstvu, Rumuniji i Crnoj Gori.

Portal Analitika