Svijet

Nove eskplozije u Tjencinu

Nove eksplozije potresle su danas milionski Tjencin, u Kini, gdje je u eksplozijama u skladištu hemijskih proizvoda ove nedjelje stradalo 85 ljudi.
Nove eskplozije u Tjencinu
Portal AnalitikaIzvor

Mediji su javili da se čulo sedam ili osam eksplozija, ali da se za sada ne zna njihov uzrok.

Kineska agencija Sinhua javila je da se od eksplozija ponovo razbuktala vatra i da se u vazduhu mogu vidjeti crni oblaci dima.

Izdata je naredba o evakuaciji stanovništva u prečniku od tri kilometra od mjesta nesreće.

Kineska vlada danas je objavila da je prema novom bilansu u eksplozijama u skladištu hemijskih proizvoda u Tjencinu, u Kini stradalo 85 ljudi,ali izgleda da taj broj nije konačan.

Medju žrtvama je 21 vatrogasac, što je najveći broj stradalih vatrogosaca u jednoj nesreći u Kini za posljednjih 60 godina.

Članovi porodica vatrogasaca koji se vode kao nestali upali su danas na konferenciju za novinare kineske vlade i zatražili odgovore o sudbini njihovih najbližih.

U noći između srijede i četvrtka je u dvije eksplozije, koje su se mogle vidjeti iz svemira, povrijđeno 720 ljudi.

Kinesko ministarstvo za zaštitu prirodne okoline juče je saopštilo da su pored mjesta eksplozija u lučkom gradu Tjencinu u sjevernoj Kini nađeni tragovi cijanida i drugih opasnih supstanci.

Koncentracija štetnih materija, koje su pronađene u dva kanalizaciona odvoda kraj mjesta eksplozije, osam puta je veća od uobičajenog nivoa.

U Tjencin je poslato 200 vojnika obučenih za hvatanje u koštac s posljedicama nuklearnih, bioloških i hemijskih katastrofa.

Ustanovljene su 22 stanice za praćenje ekološke situacije a pet stanica kontroliše kvalitet vode.

Beta, rtcg.me

Portal Analitika