Društvo

Budva: Za DPS službe rade normalno, u SDP-u zabrinuti

Lokalna samouprava Budve, bez obzira na hapšenja njenih bivših i sadašniih funkcionera, neometano funkcioniše, smatraju u lokalnoj Demokratskoj partiji socijalsita (DPS), dok su iz Socijaldemokratske partije (SDP)upozorili da to dosta remeti rad Opštine.
Budva: Za DPS službe rade normalno, u SDP-u zabrinuti
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Opštinskog odbora DPS-a u Budvi Srđa Popović, smatra da bez obzira na hapšenja, lokalna samouprava funkcioniše neometano.

“U ovom trenutku je najvažnije, u što sam se uvjerio prethodna dva dana, da koaliciona vlast funkcioniše i da sve opštinske službe odgovorno obavljaju svoj posao u interesu naših građana i brojnih turista“, rekao je on za Pobjedu.

Popović, koji je nedavno inicirao raskid koalicije sa SDP-om u toj opštini, smatra da hapšenja čelnika opštine, neće uticati na već turbulentnu političku scenu u Budvi.

“Iniciranje razgovora na temu raskida koalicije u Budvi zbog neprincipijelnog koalicionog ponašanja nema nikakve veze sa koalicijom na državnom nivou, a još manje sa aktuelnim dešavanjima u Budvi. Kao odgovorna partija, trenutno smo preokupirani stavom Tužilaštva o našim funkcionerima, za koje očekujemo da se vrate radnim obavezama. A o koaliciji ćemo razgovarati narednih dana”, poručio je on.

Predsjednik budvanskog SDP-a, Mihailo Đurović, kazao je da će hapšenje i te kako uticati na rad lokalne samouprave.

“Sistem lokalne samouprave je takav da poslovi dominantno zavise od predsjednika, bilo u domenu donošenja odgovarajućih odluka, predlaganja odluka, raspisivanja ugovora ili funkcionisanja organa lokalne samouprave. Tako da hapšenja veoma utiču na rad lokalne samouprave“, ocijenio je Đurović u izjavi za Pobjedu.

Na pitanje kakav je stav SDP-a u Budvi o hapšenjima, on naglašava da prioritet u državi mora biti vladavina prava.

“Imamo puno povjerenje u rad državnih organa. Krivica je, ako se utvrdi, pojedinačna i vidjećemo šta će istraga da utvrdi “ navodi Đurović.

Šef budvanskog SNP-a Veselin Marković smatra da hapšenja znatno utiču na rad opštine, ocjenjujući da je najkorisnija varijanta za građane Budve da se sve političke partije koje participiraju u lokalnom parlamentu dogovore o tehničkoj koaliciji, koja bi učinila da se izabere rukovodstvo koje će opštinu Budva voditi do vanrednih izbora.

Portal Analitika