Crna hronika

Elvis Muratović sinoć izručen Crnoj Gori

Rožajac Elvis Muratović, osumnjičen da je učestvovao u pokušaju ubistva sugrađanina Anesa Kalača, izručen je sinoć crnogorskim vlastima. Muratovića je saslušao viši državni tužilac u Bijelom Polju, nakon čega mu je odredio pritvor do 48 sati.
Elvis Muratović sinoć izručen Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Muratović je uhapšen po međunarodnoj potjernici koja je za njim raspisana zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu, na štetu sugrađanina Anesa Kalača. On je, kao saizvršilac, optužen za teško ubistvo u pokušaju koje se u Rožajama dogodilo 27. jula 2014. godine. Tada je iz automatske puške ranjen Kalač, koji je od posljedica ranjavanja preminuo tri dana kasnije u Kliničkom centru u Podgorici.

U Anesa je, kako se Uhapšen osumnjičeni za pljačku stana u Podgorici Albanski državljanin koji je „poršeom“ pregazio turiste predao se policiji sumnja, pucao Adis Muratović, koji je u bjekstvu. Kao saizvršioci teškog ubistva u pokušaju u pritvoru u Bijelom Polju se nalaze Jasmin, Anes, Elmin, Sevad i Mirsad Muratović. U bjekstvu je i dalje njegov brat Adis, za kojeg se sumnja da je pucao u Kalača. (Pobjeda)

Portal Analitika