Društvo

Druga policijska blokada zaustavila Kolašinca

Policijski službenici, u akciji koja je sličila onim u akcionim filmovima, uhapsili su B.R. (30) iz Kolašina koji je, ukradenim vozilom, u namjeri da sa sugrađaninom I.P. (33), prokrijumčari 250 grama heroina, probio jednu policijsku blokadu, da bi ga nakon pokušaja probijanja druge u tome zaustavila policija.
Druga policijska blokada zaustavila Kolašinca
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Policija sumnjiči B.R. da je juče iz stana I.D u Podgorici ukrao 9.840 eura i pištolj "CZ M-57 (T-T)“ cal. 7,62.

Policijski službenici su nakon toga dobili nalog za pretres stana koji koristi Kolašinac.

"Pretres ove kuće je izvršen danas, kojom prilikom su pronađeni novac u iznosu od 3.600 eura i pištolj, koji su, kako se sumnja, prethodnog dana otuđeni iz stana I.D. u Podgorici, kao i 23 komada municije istog kalibra – 7, 62 mm", saopšteno je iz Uprave policije.

Budući da B.R. nije bio u kući u vrijeme pretresa, postavljena je blokada na putnom pravcu Kolašin – Podgorica i policijski službenici su tragali za njim.

Oko 16 časova, policijski službenici su, na putnom pravcu Kolašin – Podgorica, uočili vozilo "VW Golf III“, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao B.R, dok se na mjestu suvozača nalazio I.P.

"B.R. je, nailaskom na blokadu u mjestu Mioska, probio policijsku blokadu, nakon čega ga je ubrzo dočekala i druga blokada koju nije uspio da probije", ističu u Upravi policije.

Policijski službenici su, naime, u pokušaju da zaustave vozilo kojim je upravljao osumnjičeni, pucali u točkove, nakon čega se B.R. zaustavio.

"Pregledom vozila i osumnjičenih pronađene su tri kesice sa sadržajem praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin, težine oko 250 grama, te da je ova droga bila namijenjena stavljanju u promet", kazali su u Upravi policije.

Nakon konsultacija sa tužiocem, predmet je preuzelo Više državno tužilaštvu u Podgorici.

"B.R. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje i teška krađa. I.P. će, uz krivičnu prijavu biti priveden Zamjeniku višeg državnog tužioca, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje", kazali su u Upravi policije.

U događaju nije povrijeđena nijedna osoba, dok je prilikom probijanja blokade oštećeno službeno policijsko vozilo.

Pronađena droga i drugi predmeti biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Portal Analitika