Društvo

Vratili Socijaldemokratama zahtjev za registraciju

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) nije donijelo odluku o upisu Socijaldemokrata Crne Gore u registar političkih partija, već je podnosiocu inicijative Ivanu Brajoviću vratilo zahtjev kako bi kompletirao dokumentaciju u skladu sa Zakonom o političkim partijama, saznaje agencija MINA.
Vratili Socijaldemokratama zahtjev za registraciju
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U MUP-u su konstatovali da Odluka o osnivanju ne sadrži JMBG i adresu lica za zastupanje, a Statutu nedostaje podatak koji se odnosi na oznaku partije.

Takođe je konstatovano da su Odluka o osnivanju, Statut i Program partije dostavljeni nepotpisani od ovlašćenog lica.

MUP je u dopisu upućenom Ivanu Brajoviću ukazao i na potrebu promjene imena partije - Socijaldemokrate Crne Gore, shodno članu 13 Zakona o političkim partijama.

U MUP-u smatraju da bi, s obzirom na to da u Registru političkih partija postoji upisana Socijaldemokratska partija Crne Gore, upisom u Registar nove partije - Socijaldemokrate Crne Gore nedvosmisleno izazvala zabuna u javnosti.

Iz MUP-a su podsjetili da član 13 Zakona o političkim partijama kaže da se “naziv, skraćeni naziv i oznaka partije moraju razlikovati od naziva, skraćenog naziva i oznake druge registrovane partije ili partije koja je prestala sa radom pod uslovom da od dana prestanka nije prošlo manje od četiri godine, i ne smiju biti takvi da građane dovode u zabunu ili povređuju njihova moralna osjećanja”.

Izvor: MINA; foto: rtcg.me

Portal Analitika