Društvo

Tri osobe uhapšene zbog sumnje da su plasirale falsifikovane novčanice

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica uhapsili su: M.Š. (20), M.M. (29) i I.B. (19) iz Podgorice, zbog sumnje da su početkom avgusta stavili u promet šest falsifikovanih novčanica u apoenima od po 100 eura, saopšteno je iz Tima za odnose s javnošću UP.
Tri osobe uhapšene zbog sumnje da su plasirale falsifikovane novčanice
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Naime, ova tri lica su, kako se sumnja, 3. i 4. avgusta 2015. godine, u nekoliko prodajnih objekata u Podgorici, upotrijebili falsifikovane novčanice od po 100 eura koje su radnicama dali prilikom plaćanja stvari manje vrijednosti, čime su ostvarili protivpravnu imovinsku korist.

„Radnice su, kada su kasnije utvrdile da se radi o falsifikovanim novčanicama, događaje prijavile CB Podgorica. Službenici CB Podgorica su postupili po prijavama i veoma brzo, shodno operativnim radnjama koje su sproveli, identifikovali i pronašli tri osumnjičena lica. Ova tri lica su, kako se sumnja, pokušala da kao prave upotrijebe ukupno 15 novčanica u apoenima od 100 eura, od čega su uspjela da plasiraju navedenih šest. Tih 15 falsifikovanih novčanica je, sumnja se, prethodno nabavila osumnjičena M.M.“, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu i posebni izvještaj, juče i danas privedeni zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo falsifikovanje novca u vezi sa krivičnim djelom produženo krivično djelo.

Pronađene falsifikovane novčanice su izuzete i upućene Forenzičkom centru radi vještačenja.

Foto: bportal.ba

Portal Analitika