Vaterpolo

PVK Jadran šampion i u korišćenju pretpristupnih fondova EU

PVK Jadran je jedini sportski kolektiv u Crnoj Gori koji po drugi put za redom koristi pretpristupna sredstva Evropske unije na programu prekogranične saradnje Crne Gore i Hrvatske. Nakon projekta ’’Olimpijske nade’’ koji je okupio, mlađe kategorije, svih crnogorskih vaterpolo klubova i Dubrovačkog Juga, direktor PVK Jadran Miloš Mračević je u ime kluba prošle sedmice potpisao ugovor sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori o nastavku projekta, saopšteno je Portalu Analitika iz hercegnovskog kluba.
PVK Jadran šampion i u korišćenju pretpristupnih fondova EU
Portal AnalitikaIzvor

Novi projekat, pod nazivom OH2O-POLO u velikoj mjeri proširuje broj korisnika odnosno partnera kao i ciljeve u odnosu na prethodni projekat i uključuje čak 10 vaterpolo klubova: PVK Jadran, VK Bijela, VK Primorac, VA Cattaro i VK Budva iz Crne Gore i VK Jug, VK Bellevue, VK Cavtat, VK Gusar i VK Korčula iz Hrvatske. Projekat će otpočeti sa realizacijom 1.septembra ove godine i trajaće 18 mjeseci.

Novi projekat ima za cilj da unaprijedi saradnju između partnerskih klubova na svim nivoima, sa posebnim akcentom na otvaranje prostora za zajedničke aktivnosti najmlađih članova tih sportskih kolektiva, kao i na razmijenu iskustva u praksi između trenera i ostalih članova stručnih štabova.

 Jedna od najznačajnijih novina u projektu odnosi se na uključivanje lokalnih samouprava i to Opštine Herceg Novi, Opštine Kotor, Opštine Budva, Opštine Konavle, Opštine Konavle i grada Dubrovnika u projekat i to u dijelu koji se odnosi na pripremu i sprovođenje politika u oblasti mladih i sporta u tim gradovima.

Novi projekat nastavlja sa osnaživanjem stručnih kapaciteta u partnerskim vaterpolo klubovima, a jedan dio sredstava će se usmjeriti na nabavku neophodnih sredstava za rad u vidu opreme. Posebna pažnja će biti posvećena promociji programa prekogranične saradnje u javnosti, kao važnog instrumenta za podsticaj lokalnog razvoja u svim crnogorskim gradovima.

Na projektu će učestvovati preko 350 djece, mladih, trenera i ostalih članova vaterpolo klubova iz prekograničnog područja, a glavne projektne aktivnosti se odnose na organizaciju Vaterpolo Kampova, EU informativnih dana, Plivačkog takmičenja, Konferencije za predsatvnike lokalnih samouprava, te stručnih seminara za trenere i menadžere klubova.

Tokom septembra će se upriličiti svečano otpočinjanje projekta u Herceg Novom kada će se u prisustvu zvaničnih predstavnika partnerskih organizacija, relevantnih državnih institucija  i medija predstaviti cjelokupan tok projekta.

Portal Analitika